Učiteljicu yoge Koranu, iza koje je već deset godina rada, život je u nekom trenutku odveo u smjeru individualnog rada sa ženama i svjesne yoge. Paralelno s obukom Kunadlini yoge i trećom trudnoćom, osjetila je kako su plodnost i ljepota ženske nježnosti najvažnije komponenta iscjeljenja današnjeg svijeta.

Pokrenula je, između ostalog, program "SVJESNIja, NJEŽNIja" koji je namijenjen današnjoj ženi koja toliko često odlazi u "burnout" odnosno sindrom izgaranja - što kao majka, što kao žena od koje se sve očekuje, kao karijeristica, kao ona koja drži "svaki ugao kuće".

Spomenuti program je tu da ženskom krugu pomogne skinuti teret svih moranja današnjice kako bi ženi pomogao da ostane zdrava, moćna i da pronađe esenciju života.

Dio programa kojim Korana ženama želi donijeti promjenu, mir, lakoću i harmoniju, je i meditacija, a jedan njezin mali dio Korana je podijelila i s nama.

U nastavku vam donosimo prepisku onoga što možete čuti i u videu. Odvojite vrijeme za sebe, slušajte Koranine upute i pokušajte se opustiti, a više detalja o programu "SVJESNIja, NJEŽNIja" čeka vas na Koraninoj web stranici.

Slika nije dostupna Baš kao SPA: Kako u tušu postići učinak opuštajuće kupke?

Slika nije dostupna Jutarnje stranice: Tehnika pisanja kojom možete započeti svoj dan za bolji osjećaj  

Draga Ti,

Važno mi je da znaš da je ovih nekoliko minuta svjesnosti da Ti donose vrijednost, esencijalno da bi razumjela, prihvatila i osjetila tko si zapravo...ako je moguće na kratko zatvori oči, osjeti svoje tijelo, osvijesti ga u prostoru gdje jesi.

Nije važno gdje si, koje je doba dana niti što se događa oko tebe. Ono što je važno je da osjećaš da postojiš. Primijeti postoji li dio tog tijela koji ne voliš, nešto što ne prihvaćaš, zašto ga ne prihvaćaš. Kada, u kojem razdoblju tvog života si to usvojila i zašto si to prihvatila.

Koji dio neprihvaćanja dolazi od tebe, a koji od tvoje majke, prijateljice, oca, učitelja....što misliš što će se dogoditi ako taj dio tijela napokon prihvatiš i zavoliš bezuvjetno....što osjećaš i koji odgovor si daješ...da li si zadovoljna s tim odgovorom i da li je on za tebe istina i donosi ti dobro...kakav god bio odgovor, samo ostani s njim, ne mijenjaj ništa, unutar sebe ponovi "otvaram se, spajam i dozvoljavam si primati sve energije koje su mi potrebne, što god to za mene značilo i u kakvom god obliku došlo" osjeti i slušaj glas koji te vodi.....

Mogu se nahraniti na nebrojeno mnogo načina, hranim se onako kako meni odgovara, jer za mene je zdravo dobro i prihvatljivo uvažavati svoje potrebe kakve god bile....biti žena sreća je i dar i volim svoje žensko tijelo...lijepa sam, posebna i sve na meni je apsolutno savršeno.....

Ostani s ovim mislima koliko god ti je potrebno. Ponavljaj ovu meditaciju dok god ju ne osjetiš kao istinu.....

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju