Francuski ministar zdravstva Olivier Véran javno se cijepio protiv koronavirusa, a njegove fotografije obišle su svijet. U raskopčanoj košulji ispod koje nije nosio potkošulju markantni Olivier pokazao je lijepo definiranu muskulaturu, čime je privukao pažnju nježnijeg spola i zainteresirao nas da pozornije pratimo politiku.

Olivier Véran rođen je 22. travnja 1980. te je po struci neurolog, a dužnost ministra zdravstva preuzeo je 2020. godine.

Karijeru neurologa gradio je u francuskoj sveučilišnoj bolnici Grenoble-Alpes, a obnašao je i dužnost predsjednika Udruge bolničkih asistenata u Grenobleu te bio savjetnik Odjela liječnika u Isèreu. U Francusku nacionalnu skupštinu prvi put ušao je na izborima 2012. godine kao član Socijalističke stranke.

Ususret predsjedničkim izborima 2017. godine, Véran je podržao Emmanuela Macrona i pridružio se stranci La République En Marche!. Ponovno je izabran u nacionalnu skupštinu iste godine, predstavljajući odjel Isèrea. Na dužnost Ministra solidarnosti i zdravstva u vladi premijera Édouarda Philippea stupio je 16. veljače 2020. godine.

Slika nije dostupna Zdravko Marić vs. Josip Aladrović: Koji ministar ima bolje bicepse?

Olivier Véran u vezi je s političarkom i stranačkom kolegicom Coralie Dubost. Nema sumnje da je Olivier jedan od najistaknutijih, ali i ženama najzanimljivijih francuskih političara, na čiji šarm "padaju" i njegove kolegice.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju