U mjestu Lopar, 12 kilometara od grada Raba, smjestila se Rajska plaža. Plitko i toplo more, pijesak i prirodne ljepote okolnog kraja čine ovu plažu idealnim mjesto za one najamanje, ali u njezinim ljepotama itekako uživaju i oni veliki.

Galerija Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 2 Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 2 Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 1 +4 Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 3

Rajska plaža duga je kilometar i pol, a ono čime oduzima dah je kristalno čisto more. Ovaj zlatni pješčani raj se često nalazi na popisima najljepših jadranskih ili mediteranskih plaža.

Osim što nudi prirodne ljepote, ona je i jedna od najbolje opremljenih plaža u Hrvatskoj pa ćete je posebno voljeti ako na moru volite uživati u dodatnom sadržaju. Tu su barovi, restorani, zabavno-sportski sadržaji kao i biciklistične trake.

Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 3 Rajska plaža je zlatni pješčani raj (Foto: Shutterstock)

Svake godine Rajska plaža domaćin je i Festivala skulptura u pijesku kada je umjetnici transformiraju u nesvakidašnju galeriju.

Plaža Vučine na Pelješcu 15 najljepših fotografija plaža na Pelješcu naših čitateljica

Plaža u Ninu Jeste li već bili na njoj? Prekrasna hrvatska plaža koju jednako obožavaju odrasli i djeca

U našoj galeriji zavirite u mali dio atmosfere na predivnoj plaži na otoku Rabu koja se možda nađe i na popisu destinacija koje biste rado posjetili.

Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 2 Na plaži se već godinama održava Festival skulptura u pijesku (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju