Mediji bruje o novoj djevojci Keanua Reevesa. Iako vezu nisu službeno potvrdili, 55-godišnji Keanu i njegova dugogodišnja prijateljica, umjetnica Alexandra Grant, pojavili su se na gala večeri Losanđeleskog muzeja umjetnosti nježno se držeći za ruke.

Galerija Alexandra Grant i Keanu Reeves na večeri Losanđeleskog muzeja umjetnosti Alexandra i Keanu na humanitarnoj večeri u svibnju 2019. godine Keanu i Alexandra na predstavljanju svoje knjige +4 Alexandra i Keanu na reviji modne kuće Saint Laurent

Keanu i 45-godišnja Alexandra upoznali su se 2009. godine, a osim prijateljstva veže ih i posao. Naime, zajedno su radili na dvije knjige, Ode to happiness izdanoj 2011. i Shadows iz 2016. godine.

Keanu i Alexandra na predstavljanju svoje knjige Keanu i Alexandra na predstavljanju svoje knjige "Shadows" 2016. godine (Foto: Profimedia)

Keanu je za prvu knjigu napravio tekst, a Alexandra crtala ilustracije. Za drugu knjigu Alexandra je fotografirala Keanua na setu filma John Wick, a on pisao poeziju koja je pratila njezine fotografije.

Kao u scenariju nekog romantičnog filma, izgleda da se prijateljstvo u jednom trenutku pretvorilo u ljubav.

Glumac i umjetnica nerazdvojni su posljednjih godinu dana. Tako su u svibnju zajedno došli na humanitarnu večeru organizacije MOCA, a u lipnju su se pojavili na reviji modne kuće Saint Laurent. Često ih se može vidjeti i u losanđeleskim restoranima u kojima uživaju u intimnim večerama.

Alexandra i Keanu na humanitarnoj večeri u svibnju 2019. godine Alexandra i Keanu na humanitarnoj večeri u svibnju 2019. godine (Foto: Profimedia)

Međutim, nekim Keanuovim obožavateljima ne sviđa se odabranica njegovog srca. Vjerovali ili ne, glavni razlog kritika na račun Alexandre su njezine godine.

Nisu dobar par. Ona je prestara za Keanua, piše jedna korisnica Instagrama.

Keanu definitivno nije postao hodajući holivudski klišej u ljubavnom smislu. Mnogi su, očito, previše navikli na prizor starijih slavnih muškaraca u društvu nerealiziranih mlađahnih odabranica ako ih toliko iznenađuje ljubavna veza 55-godišnjaka i 45-godišnjakinje.

Alexandra i Keanu na reviji modne kuće Saint Laurent Alexandra i Keanu na reviji modne kuće Saint Laurent (Foto: Getty Images)

Nije Keanu jedini poznati muškarac koji se othrvao tom klišeju.

Glumac James Brolin imao je 58 godina kada se oženio s Barbrom Streisand koja je tada imala 56 godina. Slavni par u sretnom je braku već 21 godinu.

Barbra Streisand i James Brolin Barbra Streisand i James Brolin (Foto: Getty Images)

Glumica Helen Mirren imala je 52 godine kada se udala za godinu dana starijeg redatelja Taylora Hackforda. Posao mi je bio važniji od veza dok nisam upoznala Taylora poprilično kasno u životu. Na kraju smo se oženili jer smo shvatili da ćemo zauvijek biti zajedno, kazala je Helen.

Taylor Hickford i Helen Mirren Taylor Hickford i Helen Mirren (Foto: Getty Images)

Legendarni holivudski glumac Robert Redford oženio se 2009. godine za slikaricu Sibylle Szaggars, a njegova partnerica tada je imala 52. godine.

Robert Redford i Sibylle Szaggars Robert Redford i Sibylle Szaggars (Foto: Getty Images)

Izgleda da je 52 sretan broj jer je toliko godina imala i Nancy Shevell kada se 2011. godine udala za glazbenika Paula McCartneyja.

Nancy Shevell i Paul McCartney Nancy Shevell i Paul McCartney (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju