Zadovoljna Akademija već drugu sezonu okuplja sve one željne učenja. U novoj sezoni ovaj uspješan projekt donio je nove prilike čak 28 žena. Sretne dobitnice su proglašene i već su krenule prvim koracima u nove pobjede.

Galerija Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 9 Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 10 Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 8 +6 Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 7 Ove su žene pravi primjer da za novi početak i učenje nikada nije prerano, ali ni prekasno. Jedna od njih je i gospođa Vlatka Mijić, inače učiteljica razredne nastave, koja je lani s kolegicama pokrenula projekt ''Zelena olovka'', za psihološku i edukativnu pomoć učiteljima i profesorima.

Moram reći da su učitelji danas pod velikim pritiskom i učenika i roditelja, rekla bih silne papirologije koju moramo pisat i razgovarajući s velikim brojem učiteljica došla sam do zaključka da smo pod velikim pritiskom, a nemamo se kome obratiti u smislu psihološke podrške, priča gospođa Vlatka.

  Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 5 Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 5 Foto: Tatjana Bukvi? / léTIM

Upravo taj projekt bio je povod da se prijavi za drugu generaciju Zadovoljna akademije.

Želim naučiti pisati projekte kako bih to mogla iskoristiti, stvarajući centar koji će podržati učitelje, upravo im dati vjetar u leđa jer vidim da i najveći entuzijasti posustaju i mislim da to u Hrvatskoj učitelji nemaju, objasnila nam je.

Petra je studentica telekomunikacija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, no želja joj je okušati se i u nečem malo drugačijem.

Prijavila sam se jer općenito dekor i taj neki umjetnički dio života me velikim dijelom ispunja i volim se time baviti. Recimo, pjevam u Rezonanti - to je ženski lokalni sastav na FER-u, tako da pokazujemo da žene na FER-u imaju neke druge interese i tako da ovo me veseli jer će mi 3D modeliranje pomoći u karijeri dalje i spojiti neki tehnološki dio sa dijelom mog zanimanja za dekor, priča Petra Pelajić.

Zadovoljna akademija je posadila i drvo crvenog javora, kako bi poruka projekta ''Rastimo zajedno'', doslovno rasla i oživjela.

Na putu prema ostvarivanju svojeg sna, polaznicama druge generacije Zadovoljna akademije pomagat će mentori. S kojima su se polaznice mogle i upoznati na neformalnom druženju.

Beskrajno su hrabre, čestitam im na prijavi i vidim da su uzbuđene i da su jako sretne, da su se odlučile na taj korak, a ja sam im tu da im budem na putu podrška, kaže Ogi Antunac.

  Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 4 Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 4 Foto: Tatjana Bukvi? / léTIM

Da baš nikada nije kasno za učenje i donošenje odluka koje će nam promijeniti život u najboljem mogućem smjeru, dokazuje Grozdana Kudelić, jedna od polaznica prošlogodišnje Zadovoljna akademije i njezina današnja ponosna ambasadorica.

To je bilo jedno prekrasno iskustvo. Djevojke, žene koje sam upoznala. Taj samo proces edukacije, promjene, rada na sebi. To je nešto što se stvarno treba doživjeti, ističe Grozdana.

U drugoj sezoni Akademije dodijeljeno je čak 28 edukativnih programa, što je gotovo dvostruko više u odnosu na prvu sezonu, kada ih je dodijeljeno 15.

Dobili smo jako puno prijava, više nego prošle godine i bilo je zaista teško izabrati 28 najboljih, bilo je najrazličitijih životnih priča, motivacija. Jako puno žena širom Hrvatske radi na sebi i želi učiti tijekom cijelog života, ali zbog trazličitih društvenih okolnosti, vjerojatno i financijskih prilika to nažalost nisu u mogućnosti i zato je tu Zadovoljna akademija da im pruži tu priliku koju možda ne bi imali bez nas, objašnjava Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.

Zadovoljna akademija je posadila i drvo crvenog javora, kako bi poruka projekta ''Rastimo zajedno'', doslovno rasla i oživjela.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju