Svaki (modni) potez Prve dame SAD-a Melanije Trump promatra se pod povećalom, a njezini kritičari sada joj zamjeraju omiljene cipele iz pomalo nevjerojatnog razloga

Srž mog posla nije posvećena zadovoljavanju žena nego zadovoljavanju muškaraca, kazao je jednom prilikom slavni dizajner cipela Christian Louboutin aludirajući na to da žene obožavaju štikle s vrtoglavim potpeticama zato što su one zapravo privlačne muškarcima.

Cijenjeni američki magazin Newsweek zapitao se nosi li Melania Trump štikle samo zato da bi udovoljila svom suprugu, američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Točnije, iskritizirali su Melaniju i ostale žene u obitelji Trump zbog toga što se u javnosti pojavljuju samo u modelima s izrazito visokim potpeticama.

Vrtoglava iglena potpetica trenutno nije u modi, ali za Melaniju, Ivanku i Trumpove snahe, omiljena cipela Carrie Bradshaw nikada nije izašla iz mode. Štoviše, ženska pratnja vođe slobodnog svijeta u javnost ne izlazi prije nego savije stopalo u nadnaravnu krivulju koju su dizajneri Mattelovih igračaka davno smislili za plastična stopala lutke Barbie. Žene iz obitelji Trump normaliziraju obuću namijenjenu za natjecanja ljepote. To su cipele koje prosječna žena može podnijeti samo na nekoliko sati tijekom vjenčanja prije nego ih odbaci, zajeca i počne masirati stopala, piše Newsweek.

Andre Leon Talley, slavni modni urednik i kritičar, dugogodišnji je prijatelj Melanije Trump. Potvrdio je magazinu da se prva dama uistinu rijetko može vidjeti u cipelama ravnih potplata ili modelima s niskom petom.

Rekao je da ona preferira cipele s visokom potpeticom jer je navikla na njih od mladih dana, ali i zato što u njima izgleda dobro: One stvaraju visoku, veličanstvenu, skoro pa idealnu elegantnu siluetu. To je cipela koja prkosi gravitaciji. Riskantna je.

Newsweek ističe kako su ovakve cipele noćna mora svakog ortopeda.

Ako se popikneš u njoj, slomit ćeš gležanj. Međutim, ove žene svladale su ih svakodnevnim rigorozno discipliniranim nošenjem. Kada staviš svoje stopalo u tu cipelu, imaš memorirano te ne možeš napraviti pogrešku i pasti. Ako stariš u tim cipelama, tvoja će stopala imati problema. Ne kažem da će ih Melania uskoro imati, ali prije ili kasnije morat će se izuti iz njih.

Prvu damu u javnosti često viđamo u štiklama "So Kate" Christiana Louboutina s potpeticom od 12 centimetara, a velika je ljubiteljica i modela brenda Casadei koje imaju potpeticu od 10 centimetara. Talley je otkrio da je prije dolaska u Bijelu kuću Melania nabavila čak 22 para štikli dizajnera Manoloa Blahnika u različitim bojama.

Newsweek ističe kako su ovakve cipele noćna mora svakog ortopeda te da najzagriženije ljubiteljice visokih potpetica naposljetku uvijek trebaju liječničku pomoć. Napominju i kako su vrtoglave štikle simbol muške moći te ujedno i slabost koju konzervativne žene moraju kultivirati u patrijarhalnom okruženju.

Provjerite koliko često smijemo nositi cipele na petu prema mišljenju ortopeda.

Jesu li kritike na račun visokih potpetica pretjerane?

glasova:


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju