Balet "Orašar" u sebi krije jednu od najljepših božićnih bajki. Priča o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar - drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njime proživi čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu, najpopularniji je i najizvođeniji balet na svijetu.

To je 71. balet koji je napisao ruski skladatelj Petar Iljič Čajkovski. Balet "Orašar" temelji se na djelu njemačkog pisca E. T. A. Hoffmana "Orašar i kralj miševa".

U njemačkom folkloru postoji vjerovanje da orašar štiti obitelj i donosi sreću u dom i to je razlog zbog kojeg se često darivao djeci za Božić.

Posljednjih godina figurice orašara i kod nas su vrlo popularne prilikom blagdanskog uređenja doma, a u ponudi se mogu pronaći razne varijante.

Slika nije dostupna Svaki detalj je hit: Kuća nadomak Zagreba s jednim od najljepše ukrašenih ulaza

Slika nije dostupna To se traži: "2 u 1" dekorativna božićna drvca s ugrađenom rasvjetom  Tu su mali orašari koji se mogu objesiti na bor, ali i figure visoke do 60 centimetara koje mogu biti uistinu impozantan božićni ukras.

Efektni orašari izrađuju se od raznih materijala, a u našoj galeriji pogledajte orašare koje smo pronašli za vas u ponudi raznih trgovina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju