Bijeli, ružičasti i zlatni tonovi krase prvi Hello Kitty kafić u Sjedinjenim Američkim Državama koji je već na sam dan otvorenja, okupirao ne samo američku javnost, nego i sve društvene mreže.

Riječ je o prvom takvom kafiću s trajnim postavom u Kaliforniji. Naime, ovakvi su se kafići već viđali diljem svijeta, ali samo u formi pop-up prostora, odnosno bili su samo privremeno na nekoj lokaciji, najčešće kao kamion s hranom i pićem te popratnim Hello Kitty dekoracijama.

No ovaj put su vlasnici odlučili ponuditi nešto sasvim drugačije, a pritom su mislili na svačiji džep i na potrebe svakog pravog obožavatelja. Zato je prostor podijeljen u dva dijela: jedan čini onaj u koji se može navratiti u svako doba bez posebne rezervacije, dok drugi čini privatni prostor.


Pažljivo je osmišljen i jelovnik. Na njemu se mogu naći slastice poput torte od jagode, čokoladne torte, pite od jabuke, sasvim posebne Hello Kitty pite, makrona, malih krafni i tarta od limuna. Što se pak tiče izbora pića, i tu je odabir poprilično velik: ledeni čaj od jagode, limunada, limunada od borovnice ili jagode samo su dio osvježavajućeg dijela kafića.

Ranije spomenuti privatni prostor naziva "Bow Room" možete unajmiti za čajanke prigodom proslave rođendana ili pak naprosto za ona popodneva kada osjećate da se trebate počastiti. Za 55 dolara po osobi poslužuje se prava čajanka u engleskom stilu, uključujući nekoliko vrsta čajeva i sendviče.

Navečer se pak taj isti prostor pretvara u uglađeni bar u kojem se starijima od 21 godine nude kokteli kreativnih imena poput „Pink Bow“ ili „1974.“, godine u kojoj je nastala simpatična Hello Kitty.

Ako poželite, možete unajmiti i privatan prostor za čajanke ili koktele.

Dakako, sve ove slastice i pića prate i boje svojstvene japanskoj senzaciji Hello Kitty, a nerijetko se tu nađu i drugi članovi Sunrio obitelji.

No čarolija neće prestati odlaskom iz kafića jer sve slastice možete ponijeti i kući, ali i kupiti suvenire. Primjerice, tu su majice s likom Hello Kitty i njezinih prijatelja, ukrasi za kosu među kojima je nezaobilazna velika mašna, privjesci za ključeve, šalice, termosice i pregršt drugih stvari kojima će pravi ljubitelji Hello Kity tepko odoljeti.

Nađete li se u Irvineu u Kaliforniji, nemojte propustiti posjetiti ovaj jedinstveni kafić. U međuvremenu nam pak preostaje maštati o tome da će se jednog dana nešto ovakvo moći naći i u našoj regiji ili pak se odvažiti na pripremanje Hello Kitty torte u vlastitom domu.


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju