Dječji rođendani pravi su izazov za mame pogotovo kad se radi o izradi torte koja će oduševiti najmlađe izgledom, a velike goste zadovoljiti okusom. Predlažemo vam recept kreativne mame Monike koja je svoju djevojčicu i njezine goste iznenadila Hello Kitty tortom

Donosimo vam dvije varijante torte, onu za sladokusce te zdravu varijantu koja će zadovoljiti i najzahtjevnije.

Sastojci potrebni za tortu

1 kg svježeg sira
1 kg brašna/tamnog brašna
16 jaja
0,7 l  zobenog vrhnja
30 dag šećera u prahu/smeđeg šećera u prahu
2 dl mlijeka/sojinog mlijeka
200 g margarina
400 g malina
2 listića želatine ili agar agara
200 g čokolade za kuhanje
1 žuti žele bonbon
10 dag marcipana
par kapi ekstrakta od višnje
1 šlag fix

>> Muffini u bojama: Šarena ideja za ljetni tulum

Priprema

1. Od jaja, brašna, praška za pecivo, mlijeka, margarina i šećera napravite smjesu za biskvit. Smjesu razdijelite u 4 dijela od kojih ćete dobiti 4 kore.

2. Od tanjeg kartona izrežite lik 'Hello Kitty' mačkice te po njemu izrežite gotovi biskvit i lagano ga namočite sokom od malina.

3. Napravite kremu od svježeg sira, 0,5 l vrhnja i malina. Sve zajedno lagano promiješajte u jednoličnu smjesu te premažite kore biskvita. Posljednju završnu koru premažite s 2 dl vrhnja u koji ste dodali jedan šlag fix.

4. Tortu obrubite rastopljenom čokoladom. Oči i brkove napravite od rastopljene čokolade, oblikujte nosić od žele bombona, mašnicu od marcipana koji ste pomiješali s par kapi ekstrakta višnje radi boje, a majicu od preostalog soka višnje koji ste pomiješali s dva listića želatine ili agar agara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju