Priča Tara Swinfield iz Sydneya obojana je brojnim dijetama, prejedanjima i jo-jo efektima mršavljenja.

Sve je započelo prije deset godina, kada je mlada plesačica iz Australije došla na audiciju za rad na kruzeru. Rekli su joj da je najbolja plesačica, ali da ima previše kilograma i da je ne mogu primiti u tim okolnostima.

To je bila prijelomna točka u mojem životu. Tada sam odlučila izgubiti kilograme jer nisam željela da me moja težina spriječi u ostvarivanju plesnih ciljeva, priznala je Tara za Popsugar.

Izbacila je sve ugljikohidrate iz prehrane i krenula u teretanu. Rezultati su se počeli primijećivati nakon nekoliko mjeseci, a ubrzo je potpisala i prvi ugovor za plesanje.

Oko 2009. godine ponovo se željela prijaviti za rad na kruzeru. Iako je nosila konfekcijski broj 38, bila je tjerana da “živi na salatama i malo mesa” kako bi skinula još nekoliko kilograma jer su joj rekli da je predebela.

Nisam mogla podnijeti pritisak i činjenicu da sam bila pod stalnim nadzorom. Počela sam razvijati nezdrave navike. Poskrivećki sam kupovala čokoladu i slatkiše i jela ih sve dok mi se nije počelo povraćati.

U ogledalu je vidjela osobu koja je bila pet puta veća nego što je zapravo bila, a zbog disformičnog tjelesnog poremećaja uzela je stanku od plesa i rigoroznog načina života.

Plesu se vratila nekoliko godina kasnije, no ozlijedila je koljeno zbog čega čak 18 mjeseci nije mogla vježbati onako kako je željela. Kilogrami su se vratili, a s njima i brojne nesigurnosti.

Da se vrati u formu počela je slijediti Bikini Body Guide trenerice Kayle Itsines koji se temelji na specijalnom fitness tretmanu što se provodi tri puta tjedno po 28 minuta. Dakako on uključuje i zdraviju prehranu temeljenu na bjelančevinama, povrću i zdravim masnoćama. Pročitajte i 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate.

Ova filozofija prehrane pomogla joj je da dođe do svoje idealne kilaže od 71 kilograma, ali i da promijeni način razmišljanja.

Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da radim nezdrave stvari svojem tijelu. Ponosna sam što sam bila dovoljno jaka da prođem sve to, da počnem trenirati i jesti zdravo.

Tara je danas zadovoljna svojim tijelom, a neprestano nalazi načine kako da poboljša svoju prehranu. U njenom hladnjaku trenutno se uglavnom nalaze cjelovite namirnice poput jaja, voća i povrća koji ju tjeraju da češće kuha.

Ne odriče se čak ni slatkih zalogaja poput palačinki, no priprema ih s dodatkom proteinskog praha. Pogledajte i transformaciju mladenke koja je za svadbu smršavjela 50 kilograma.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju