Ovan traži duboku, predanu vezu, ali svoje srce neće dati bilo kome. Doznajte što impulzivni, strastveni i nepredvidljivi ovan traži u ljubavi i kako osvojiti najvatreniji horoskopski znak.

1. Što ovan treba
Impulzivnom i nesputanom ovnu u ljubavnoj vezi potrebni su uzbuđenje i spontanost, a partnera će obasipati ljubavlju i pažnjom. Treba partnera jednako strastvenog prema životu te jednako tvrdoglavog.

Da bi bio zadovoljan u ljubavnom životu, ovan treba uravnoteženi život između stimulacije i uzbuđenja, discipline i obožavanja. Ovnovi izuzetno vole i cijene slobodu, ali ne i osjećaj usamljenosti.

Ovan traži duboku, predanu vezu, ali svoje srce neće dati bilo kome

2. Kompatibilnost s drugim znakovima
Ovnovi su najkompatibilniji s drugim vatrenim znakovima, lavom i strijelcem, jer ti znakovi razumiju ovnovu prirodu s obzirom na to da su slični. Impulzivni su te znaju biti brutalno iskreni, a nije neobično da ovna iznenadi saznanje da je svojom ljutnjom nekoga povrijedio, jer gunđati zbog onoga što ne valja ovnovi smatraju sasvim normalnim. 

Senzibilniji znakovi, poput riba i raka, ovna mogu doživjeti i kao ne baš empatičnu osobu. Blizanci i vodenjaci dijele osjećaj slobode s ovnom pa i taj odnos može biti ugodan, a ovna znaju privući i vaga i bik koji će znati izvući na površinu ovnovu mekšu stranu.

Slika nije dostupna Puna života i pozitive: Zašto je dobro imati prijateljicu rođenu u znaku ovna

3. Sitnice koje su mu važne
Ovan ima srce ratnika, ali u isto vrijeme i nevine duše. Vizualni podražaji njihova su "slabost", poput odjeće i drugih stvari koje imaju veze s izgledom. Osim što cijeni izravnu i iskrenu komunikaciju, ovan želi da osoba s kojom je u ljubavnom odnosu uvijek izgleda pristojno.

Ovnovi nisu skloni osuđivanju, samo žele osjetiti zadovoljstvo znajući da i druga osoba zna cijeniti sitnice.

4. Avanturisti u krevetu
U seksu se oslikava avanturistički duh ovna – ovaj znak obožava isprobavati nove poze i nova mjesta za seks. Strastveni ovnovi vole spontanost i iznenađenja. U ljubavnim igricama vole preuzeti inicijativu i zavesti drugu stranu, a isto tako vole da je po njihovu te prepiranja i svađice doživljavaju kao predigru seksu. Romantika ovnovima nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jest.

Žena ovan među rijetkim je ženama koja mogu odvojiti ljubav i seks. Nekad joj je lakše izraziti se seksualno nego intimno te će željeti da stvari idu polakše ako je u pitanju ljubav.

Jessica Chastain Otkrijte sve o ženama ovnovima

5. Izravnost
Ovan će biti spreman boriti se i natjecati za voljenu osobu, ali do određene granice. Ako se osoba predugo drži nedostižnom i neosvojivom, ovan će odustati jer želi sačuvati svoje dostojanstvo.
Pokušati kontrolirati ovna pokazat će se kao loš potez jer ovnovima je sloboda važnija od ičega. U prirodi im je da vode glavnu riječ.

Također ne vole igrice pogađanja, bilo da druga osoba pokušava manipulirati njima da rade ono što želi ili da skriva nešto – oni će takve namjere vrlo brzo prokljuviti.

6. Žude za ljubavlju, ali u tišini
Slobodan ovan nikada neće izravno govoriti o tome da traži ljubav. Ono što se očitava na njegovu licu možda nije u skladu s onime što mu je u srcu. Upoznavanje ovna može biti putovanje puno pustolovina i uzbuđenja. Kada mu kažete da ga želite bolje upoznati, ovan će možda popustiti svoj gard i dopustiti da ga se osvoji.

Ovnovi će snažno žudjeti za ljubavlju, ali u tišini.

Slika nije dostupna Horoskopski pozitivci: Pet znakova koji će vas nasmijati i u najtežim situacijama

7. Djela, ne riječi
Sva tri vatrena horoskopska znaka (a ovan je najvatreniji među njima), do neke su mjere egocentrična i sebična. Komunikacija s ovnom može biti teška zbog nedostatka empatije u njihovoj osobnosti, ali i zato što će ovan djela uvijek cijeniti više od riječi. 

Ispod glasne, agresivne, dominantne osobnosti, u ovnu se krije ogromno srce koje se lako može slomiti. Ljudi često misle da je ovna nemoguće povrijediti, ali to je zato što taj ponosni znak zna dobro sakriti svoje osjećaje. Kada prolazi kroz prekid ljubavne veze, ovan će rijetko pokazati koliko pati. Ovan možda na van djeluje grubo, ali iznutra je poput mekanog, maznog medvjedića.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju