Vremenska prognoza trenutno ne daje nikakve naznake skorašnjeg većeg osvježenja i zahlađenja. Toplinski val koji je zahvatio cijelu Europu i nesnosne vrućine stjerale su nas u hlad, što dalje od sunca koje i dalje nemilosrdno prži.

Međutim, zbog obveza se ne možemo vječno držati hlada i skrivati od sunca pa nam je zbog toga potrebna udobna odjeća u kojom ćemo izdržati boravak na visokim temperaturama.

Za mnoge žene haljine su nepobjediv modni odabir u ovakvim vremenskim (ne)prilikama, pogotovo kada su napravljene od prozračnih materijala.

Među najtraženijim ljetnim materijalima definitivno je lan. Ovaj materijal od milja se naziva i ventilatorom među materijalima jer propušta zrak do našeg tijela i tako smanjuje znojenje.

Slika nije dostupna Već od 94 kune: 15 maksi haljina na sniženju koje dobro stoje ženama od XS do XL veličine

Slika nije dostupna Angelina Jolie: Je li ovo stvarno najbolja i najtraženija ljetna haljina?

Stari Egipćani, Grci i Rimljani uzgajali su lan zbog proizvodnje vlakana od kojih su se potom tkala platna. Laneno platno tisućljećima je bilo najpopularniji materijal za izradu odjeće zbog svoje čvrstoće.

Jednaku dozu udobnosti kao i lan pruža nam pamuk, mekano vlakno koje raste oko sjemena biljke Gossypium, grma iz tropskih i suptropskih krajeva. Pamuk je najpopularnije i najkorištenije prirodno vlakno na svijetu.

Kako bismo vam olakšali kupovinu tijekom ovih paklenih temperatura, iz ponude brojnih brendova izdvojili smo haljine napravljene od lana, pamuka ili mješavine ta dva materijala. U kojim to modelima sigurno nećete zakuhati na vrućini, provjerite u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju