Vremenska prognoza trenutno ne daje nikakve naznake skorašnjeg većeg osvježenja i zahlađenja. Toplinski val koji je zahvatio cijelu Europu i nesnosne vrućine stjerale su nas u hlad, što dalje od sunca koje i dalje nemilosrdno prži.

Galerija Shein, 75 kuna Bershka, 119 kuna About You, 144 kune +12 Zara, 149 kuna

Međutim, zbog obveza se ne možemo vječno držati hlada i skrivati od sunca pa nam je zbog toga potrebna udobna odjeća u kojom ćemo izdržati boravak na visokim temperaturama.

Za mnoge žene haljine su nepobjediv modni odabir u ovakvim vremenskim (ne)prilikama, pogotovo kada su napravljene od prozračnih materijala.

Među najtraženijim ljetnim materijalima definitivno je lan. Ovaj materijal od milja se naziva i ventilatorom među materijalima jer propušta zrak do našeg tijela i tako smanjuje znojenje.

Maksi haljine su kraljice udobnosti Već od 94 kune: 15 maksi haljina na sniženju koje dobro stoje ženama od XS do XL veličine

Angelina Jolie Angelina Jolie: Je li ovo stvarno najbolja i najtraženija ljetna haljina?

Stari Egipćani, Grci i Rimljani uzgajali su lan zbog proizvodnje vlakana od kojih su se potom tkala platna. Laneno platno tisućljećima je bilo najpopularniji materijal za izradu odjeće zbog svoje čvrstoće.

Jednaku dozu udobnosti kao i lan pruža nam pamuk, mekano vlakno koje raste oko sjemena biljke Gossypium, grma iz tropskih i suptropskih krajeva. Pamuk je najpopularnije i najkorištenije prirodno vlakno na svijetu.

Kako bismo vam olakšali kupovinu tijekom ovih paklenih temperatura, iz ponude brojnih brendova izdvojili smo haljine napravljene od lana, pamuka ili mješavine ta dva materijala. U kojim to modelima sigurno nećete zakuhati na vrućini, provjerite u galeriji.

C&A, 299 kuna Lanena haljina, C&A, 299 kuna (Foto: C&A)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju