Proljeće je počelo, a mnogi su se već bacili na preslagivanje ormara i prebacivanje proljetne garderobe u prvi plan. Iako nam udobne trenirke nikad neće dosaditi, moramo priznati da se malo i radujemo nekim drugačijim kombinacijama nakon hladnog zimskog perioda.

Trendovi za proljeće 2021. već su velikim dijelom poznati, a neki komadi već su se istaknuli kao najpoželjniji. Naravno, kategorija o kojoj se razgovara u svakoj novoj sezoni jesu i boje, a ako se netko u njih razumije, onda je to Institut za boje Pantone. Izvršna direktorica Instituta Leatrice Eiseman izdvojila je koje će po njima biti najpopularnije boje u sezoni proljeće/ljeto 2021.

Slika nije dostupna Sve nijanse ružičaste: 15 haljina u boji koja ovo proljeće neće imati konkurenciju

Ovog proljeća nosit će se boje koje pružaju trenutačno osvježenje i udar energije, rekla je Eiseman. Vedre boje koje će se nositi mnogi će dočekati raširenih ruku nakon izazovne zime koju su mnogi proveli uglavnom u svojim domovima.

Među šest boja koje će se nositi nalaze se i dvije boje godine prema izboru ovog Instituta. Riječ je o svjetlećoj žutoj (Illuminating 13-0647) i ultimativnoj sivoj boji (Ultimate Gray 17-5104).

Svaku od boja s popisa koji donosimo u nastavku možete očekivati na svakom koraku ovog proljeća. Među vedrim nijansama možda i vi pronađete neku koja će se uklopiti u vašu garderobu, čak i ako niste pretjerana ljubiteljica ovakvih tonova.

Slika nije dostupna Razne dužine, boje i krojevi: Sedam modela haljina koje će vladati proljećem

Evo popisa šest boja koje će se nositi ovog proljeća prema mišljenju Instituta za boje Pantone:

1. Svjetleća žuta (Illuminating)

Prema riječima Eisman, ovo je prijateljska, radosna i optimistična boja koja govori o nadi koju donose sunčani dani.

2. Boja nevena (Marigold)

Radi se o toplijoj sestri svjetleće žute, a kako kaže Eiseman, ova nijansa narančaste boje istodobno je utješna i razigrana.

3. Pepeljasto zelena (Greesn Ash)

Prema riječima izvršne direktorice Instituta Pantone, ova svjetlozelena boja je poput daška svježeg zraka koji daje ravnotežu toplijim tonovima iz palete.

4. Ametist orhideja (Amethysz orchid)

Ametist je poludragi ljubičasti kamen, a jedna od njegovih nijansi je i ova boja, za koju Eiseman kaže da se radi o cvjetnoj nijansi koja unosi sofisticiranost u proljetnu sezonu.

Slika nije dostupna 20 novih modela blejzera koji naročito dobro izgledaju uz traperice i haljine

5. Sorbet od malina (Raspberry Sorbet)

Ovo je živahna i zamamna nijansa koja je u stanju sve druge nijanse staviti sjenu. Ružičastu su boju, između ostalog, i drugi modni stručnjaci najavili kao najveći hit ovog proljeća.

6. Ultimativna siva (Ultimate Gray 17-5104)

I na kraju jedna boja za sve one koji vole neutralne nijanse. Velika prednost ultimativne sive je i da se slaže, ali ne natječe s ostalim bojama s popisa. Osim toga, već su početkom godine iz Instituta Pantone poručili da su svjetleća žuta i ultimativna siva dvije nezavisne boje koje se međusobno savršeno podržavaju.

U našoj galeriji izdvojili smo i ponudu komada u navedenim bojama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju