Ružičasta boja simbolizira mladost, zdravlje, razigranost. Ta je boja i simbol ženstevnosti i ljubavi, a smatra se nevinom i veselom bojom. Pored svega navedenog, ružičasta je boja koja će po mišljenju modnih stručnjaka obilježiti ovo proljeće.

Da će ružičasta boja dominirati proljetnom garderobom, dale su nam naslutiti i naše čitateljice kada je u anketi o modelima haljina koje im se najviše sviđaju nadmoćnu pobjedu odnio ružičasti model.

Slika nije dostupna Razne dužine, boje i krojevi: Sedam modela haljina koje će vladati proljećem

Ružičasta boja nastaje spajanjem crvene i bijele boje, a o omjeru tih dviju boja ovisi konačna nijansa ružičaste. Postoji, naime, cijeli niz nijansi ružičaste, od pastelne do jarkoružičaste i sve one našle su se na policama trgovina, koje spremno dočekuju ružičasto proljeće.

Mi smo provjerili njihovu ponudu i izdvojili 15 haljina raznih krojeva, dužina, pa čak i uzoraka koje su nosive u raznim prigodama, od onih dnevnih do svečanijih. Sve su one, naravno, u nekoj nijansi ružičaste i sve ih možete pogledati u našoj galeriji.

Što se tiče kombiniranja ružičastih haljina, ono može biti jako jednostavno jer je haljina obično komad koji ne zahtijeva previše dodataka, a činjenica da je ružičasta ne znači da morate bježati od ostalih boja.

Slika nije dostupna Boja proljeća: 12 dokaza da u ormaru trebate imati ružičaste komade

Ružičasta se naime, slaže i s plavom, narančastom, žutom, pa čak i crvenom bojom, a za one koji ipak žele neke manje upadljive kombinacije tu je uvijek bijela boja.

U svakom slučaju, bez obzira na to kako ćete je i s čim kombinirati, ružičasta haljina ovo proljeće bit će pun pogodak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju