Svi koji su u potrazi za novim parfemom, možda idealnu opciju pronađu u Chanelu. U prodaji je naime njihov parfem Le Lion koji je miris iz Chanelove eksluzivne linije Les Exclusifs de Chanel.

Njegovi tvorci uz ovaj parfem vežu pojmove kao što su snaga, luskuz, elegancija i šarm.

Radi se o orijentalnom mirisu za muškarce i žene koji je predstavljen 2020. godine. Kreirao ga je Olivier Polge. Njegove gornje note čine limun i bergamot, u sredini su labdanum i amber, a bazu čine vanilija s madagaskara, pačuli, sandalovo drvo i mošus.

Parfemom je odana počast lavu, životinji koja je jedan od simbola ove modne kuće. Cilj je bio uhvatiti gracioznost, snaga i hrabrost koju je lav predstavljao za Gabrielle.

Kreator parfema Olivier Polge rekao je da se u ovom slučaju ipak ne radi o divljoj zvijeri, nego o sofisticiranom, elegantnom, kraljevskom stvorenju koje ne treba rikati da bi dobilo poštovanje. Objasnio je da ga je prilikom stvaranja parfema više zanimao amblematični Chanel lav, nego životinja.

Inače, za Gabrielle Chanel lav je bio važan simbol. Ovaj peti znak zodijaka pratio ju je i pazio od danas kada se rodila 19. kolovoza 1883. godine.

Slika nije dostupna Jennifer Lopez: Izdanje u bijelom od glave do pete koje će se pamtiti

Slika nije dostupna Uvijek u trendu: Popularne cipele koje su već 60 godina na listama želja

Praznovjerna i fascinirana zvijezdana, Gabrielle je ovu životinju smatrala svojim izvorom sreće.

Kada ju je shrvala iznenadna smrt ljubavi njezina života, Boya Capela, prijatelj José-Maria Sert i njegova žena Misia nagovorili su je 1920. da s njima otputuje u Veneciju.

Na kraju se dizajnerica ludo zaljubila u ovaj grad i osjećala se kao da se tamo ponovno rodila. Crpila je snagu iz užurbane i umjetničke atmosfere grada kojem je čuvar bio upravo lav.

Venecija je za nju, dakle, označila početak novog života. Bogatstvo bizantske umjetnosti koju je otkrila u ovom gradu postalo joj je trajni izvor inspiracije za stil u kojem je bitno mjesto, naravno, dobio i lav.
Lav je postao njezin talisman i čuvar njezina stana u ulici Rue Cambon 31.

Slika nije dostupna Chanel No. 5: Blistava haljina s 10 tisuća zlatnih šljokica u novoj mirisnoj čaroliji

Slika nije dostupna Sedam parfema koje podjednako obožavaju i žene i muškarci

Isklesan u mramoru, bronci ili drvu , postavljen na stol ili plašt, čuvar cigareta i škara... Kralj životinjskog svijeta štitio je intimni prostor Gabrielle Chanel.

Kako bi ga još više zadržala uz sebe postao je i dio njezinih kreacija - graviran na gumbima odijela od tvida ili na kopčama torbi postao je ikona Chanela.

Danas je pak učinio i veličanstveni prodor u svijet Chanel mirisa kao najnovili dodatak kolekciji Les Exklusifs de Chanel koja je sastavljena od rijetkih i zanimljivih sastojaka, a koja odražava život i karakter Mademoiselle te slavi bezvremenski Chanel stil.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju