Budući da je plant koji vlada energičnim ovnicama Mars, s njima je povezana crvena boja koja ukazuje na vatru, eergiju i samopouzdanje.

Galerija Žena nanosi parfem Issey Miyake L'Eau d'Issey Eau&Magnolia Juliette Has a Gun Not A Perfume +7 Zara Red temptation

Žene rođene u znaku ovna su motivirane i fokusirane vođe, a ako tragate za osobom koja je u stanju voditi i završiti neki projekt, onda je žena ovan uvijek odbar odabir.

Kada su u pitanju parfemi koji najbolje odgovaraju ovom snažnom, neovisnom i vatrenom znaku, najbolji izbor su topli drveni i jantarni mirisi, a nisu im mrske ni osjvežavajuće gornje note citrusa.

Za sve ovnice i one koji im žele kupiti parfem, u nastavku smo izdvojili 10 mirisa koji savršeno odgovaraju ovog horoskopskom znaku:

1. Roberto Cavalli Nero Assoluto

Drvo se nalazi u bazi ovog orijentalno-cvjetnog mirisa. Gornje note čine orhideja i agrumi, dok srce mirisa čini vanilija. Miris je na tržištu od 2013. godine, otkada ima svoju bazu obožavateljica koje ga opisuju kao misteriozni parfem koji savršeno upotpunjuju drvenaste note i koji je posebno stvoren za noć. Prema riječima jedne obožavateljice, ako bi ga morala opisati jednom riječju, onda bi to bila senzualnost.

Roberto Cavalli Nero Assoluto Roberto Cavalli Nero Assoluto (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Issey Miyake L'Eau d'Issey Eau&Magnolia

Orijentalne drvenaste note sandalovine nalaze se u bazi ovog mirisa. U srcu su magnolija i ruža, dok gornje note čine ulje nerolija i bergamot.

Dame koje vole ovaj miris smatraju ga savršenim odabirom za topliji dio godine. Opisuju ga kao jako ugodan miris koji je dovoljno fin za baš svaku prigodu.

Issey Miyake L'Eau d'Issey Eau&Magnolia Issey Miyake L'Eau d'Issey Eau&Magnolia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Juliette Has a Gun Not A Perfume

Ključni sastojak ovog parfema je ambroksan koji se obično koristi kao jedna od osnovnih nota mirisnih kompozicija, ali u ovom slučaju ima glavnu ulogu. Ime ovog parfema govori da se ne radi o parfemu, a dame koje ga vole kažu da se radi o nečemu što se ne može imenovati i što je teško opisati, ali istovremeno stvara osjećaj ugode.

Juliette Has a Gun Not A Perfume Juliette Has a Gun Not A Perfume (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Zara Red Temptation

Ovo je parfemska voda s toplim i teksturiranim začinskim notama prekrasnog šafrana i korijandera, Tu su i note gorke naranče i blistavog jasmina, a miris cvijeća ističu snažne note mahovine i drvenastog jantara koje, obavijene oblakom mošusa, pružaju puni osjećaj ženstvenosti.

Obožavateljice ovog mirisa kažu da, kada se u obzir uzmu svi faktori od mirisa preko trajnosti pa sve do cijene, jedina riječ kojom ga mogu opisati je wow.

Zara Red temptation Zara Red temptation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Elizabeth Arden White Tea

Ovo je cvjetni drvenasto mošusni miris za žene koji u gornjim notama ima muškatnu kadulju, talijansku mandarinu i morske note, u sredini su bijeli čaj, jasmin i ružina vodica, dok bazu čine mošus, drvo ambera i mahuna tonke.

Ljubiteljice mirisa poručuju da na njega obavezno obratite pažnju jer se radi o podcijenjenom dragulju koji je elegantan i savršen za svaku priliku.

Elizabeth Arden White Tea Elizabeth Arden White Tea (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Calvin Klein CK Be

Ovaj aromatično-drveni uniseks miris u bazi ima mošus, cedar, opoponaks, jandar, sandalovinu i vaniliju. Srce čine breskva, jasmin, magnolija, frezija, orhideja i trava dok su gornje note bergamot, drvo borovnice, ljekovita lavanda, mandarina, metvica i zeleni tonovi.

Ljubiteljice mirisa kažu da je čist, lagan, nimalo težak niti prenaporan. Jedan je od mirisa zahvaljujući kojem se osjećate kao da ste upravo izašli ispod tuša i može se nositi u svako doba godine.

Calvin Klein CK Be Calvin Klein CK Be (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Precious Oud

Ovaj cvjetno-jantarni miris za žene u gornjim notama ima ružičasti papar i bergamot, u sredini su tuberoza, tamjan i jasmin, dok bazu čine agar drvo, sandalovina, pačuli, ambra i vetiver.

Dame koje ga vole kažu da se radi o parfemu koji miriše divno od prve sekunde. Kažu da je bogat i pun, savršen za hladnije dane i da ga nosite svaki put kad se želite osjećati tajanstveno.

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Precious Oud Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Precious Oud (Foto: Instagram/bojana.g.v)

8. Versace Crystal Noir

Donatella Versace ovaj je miris opisala kao senzualan i delikatan. Voćno-orijentalni parfem na tržištu je od 2004. godine i otada vojska njegovih obožavateljica samo raste.

Kada smo svojedobno naše čitateljice pitali za koji parfem su dobile najviše upita "koji to parfem nosiš?", jedan od češćih odgovora bio je upravo Versace Crystal Noir. Žene Crystal Noir opisuju kao najseksi miris na koji su dosad naišle. Podsjeća ih na kratke haljine, ples, zabavu...

Versace Crystal Noir Versace Crystal Noir (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Chanel Chance Eau Fraiche

Čiste note citrusa i mošusa ove nenametljive, a opet primjetne vode prve će vam privući pažnju. Nakon što iščeznu, oduševit će vas pojava skladnog mirisa svježeg cvijeta zumbula i jasmina. Očaravajuća mirisna simfonija završava kombinacijom drva, jantara i vetivera.

Žene koje ga vole kažu da su se zaljubile u ovaj miris jer je tako elegantan i ženstven, svijetao, čist i tako svjež te kao stvoren za proljeće i ljeto.

Chanel Chance Eau Fraiche Chanel Chance Eau Fraiche (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Prada La Femme Prada

 Ovaj jantarno-cvjetni miris za žene u gornjim notama ima magnoliju, bergamot i sjemen mrkve, u sredini su frangipani, tuberoza, ylang-ylang, iris i začini, dok bazu čine pčelinji vosak, vanilija i vetiver.

Izabrani su najbolji parfemi u 2022. godini Bočice parfema Angels' Share Anniversary Edition (Killian) Gris Charnel Extrait (BDK Parfums) +0 Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent)

Kako kaže jedna od obožavateljica mirisa, ovo je parfem koji postaje zaštitni znak, a može se nositi tijekom cijele godine i u mnogim prilikama. Voljet ćete ga ako volite mirisati kao da ste se otuširali s najskupljim parfemom koji možete zamisliti.

Prada Prada La Femme Prada Prada Prada La Femme Prada (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju