U neposrednoj udaljenosti muzeja Louvre i opere Garnier u Parizu smjestio se atraktivan stan od 40 kvadrata u kojem je svaki detalj iskorišten do maksimuma. Prostor u starijoj višestambenoj zgradi obuhvaća jednu spavaću sobu, dnevnu sobu s blagavaonicom i kuhinjom te kupaonicu s WC-om.

Galerija Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 2 Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 1 Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 3 +4 Stan je smješten u širem centru Pariza

Na primjeru uređenja ovog šarmantnog stana iz Pariza vidljivo je kako se radi o manjem prostoru čije je specifičnosti autor uređenja prepoznao te ih učinio svojevrsnim akcentom u stanu, kaže nam Timea Marochini dipl. ing. arh., vlasnica arhitektonskog studija ASCOM-invest.

Primjerice, u stanu se posebno ističu drvene grede na stropu koje su ostavljene vidljivima u prostoru. Drvene grede u smeđem tonu "spustile“ su strop, ali su ostvarile ugodnu kućnu atmosferu.

Preostali dijelovi stropa i zidovi obojeni su u bijelo što je malenu površinu stana učinilo vizualno većom i prostranijom, dodaje arhitektica.

Detalji od baršuna u dom donose dozu glamura Raskošni baršun: Detalji uz koje će dom izgledati kao hotel s pet zvjezdica

Korištenje svjetlih tonova u unutarnjem uređenju koristan je alat kada želimo vizualno proširiti određenu prostoriju ili čak cijeli dom. Time se poslužilo i u uređenju manjih prostora u stanu poput kupaonice i wc-a.

Upotrebom svijetlih keramičkih velikoformatnih pločica s uzorkom kamena za oblogu zidova i poda mali prostori postaju vizualno veći, a također čine prostore svjetlijima i svježijima u nedostatku prirodne svjetlosti,
kaže Timea Marochini.

Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 7 Autor uređenja ovog pariškog stana naglasio je sve njegove prednosti (Foto: Booking.com)

U nedostatku kvadrata dobro je rješenje i kuhinju spojiti s dnevnim boravkom.

Ujedinite prostor kuhinje i prostor boravka u jedan veći, zajednički prostor, no koloristički ih izdvojite. U ovom je primjeru to postignuto time da su odabrani crni kuhinjski elementi nasuprot svijetlog prostora boravka. Vrlo hrabar potez upotrebe crne boje, ali i vrlo uspješan, ističe arhitektica iz studija ASCOM-invest te dodaje:

Crna boja se u priči proteže i dalje, ali u nešto manjim detaljima, kao što se može vidjeti na kvakama, armaturama u kupaonici te pokojim zidnim ukrasom. Sve zajedno čini jednu interesantnu i dobro zaokruženu priču.


Poslužite se pokojim trikom iz stana za uređenje vlastitog doma, a ideje za nadahnuće potražite u našoj fotogaleriji, ili čak uživo.

Ovaj pariški stan s jednostavnim, jasnim i modernim linijama iznajmljuje se preko Booking.com-a, a kako je smješten u 2. arondismanu izvrstan je odabir za putnike koje zanima francuska umjetnost, arhitektura, ali i šoping.

Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 5 Stan je smješten u širem centru Pariza (Foto: Booking.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju