Za prhke suhe keksiće uvijek smo raspoloženi, a napravljeni s ovim izrezbarenim valjcima izgledat će još slađe, posebnije i primamljivije, pa i slasnije.

Poljakinja Carolina, vlasnica brenda Pastrymade, izrađuje, i to ručno, valjke za tijesto izrezbarene s raznoraznim motivima, a ljubiteljicama putovanja i velikih svjetskih metropola sigurno će se svidjeti valjci s motivima Pariza, New Yorka i Londona.

Na valjcima se nalaze razni prepoznatljivi simboli gradova, poput njujorškog Kipa slobode, panoramskog vrtuljka London Eye i Eiffelova tornja, kao i imena gradova.

Izrezbareni valjak za tijesto s motivima Pariza, New Yorka i Londona - 3 Izrezbareni valjak za tijesto s motivima Londona (Foto: www.pastrymade.com)

Korištenje izrezbarenog valjka potpuno je jednostavno: valjkom, kao i inače, razvaljajte tijesto i šarmantni oblici utisnut će se u tijesto. Kolačiće zatim pomoću kalupa izrežite u željene oblike i uživajte u ovim zaista posebnim keksićima.

Izrezbareni valjak za tijesto s motivima Pariza, New Yorka i Londona - 1 Izrezbareni valjak za tijesto s motivima New Yorka (Foto: www.pastrymade.com)

Kako otkriva majstorica Carolina koja živi u Varšavi, za izradu valjaka korišteno je kvalitetno drvo bukve, a čisti se jednostavno: valjak stavite pod mlaz vode i očistite ga četkicom, najbolje odmah nakon korištenja. Kada se valjak temeljito osuši, premažite ga s malo biljnog ili maslinova ulja.

Valjak za tijesto s izrezbarenim uskrsnim motivima - 3 S motivom zečeka i pisanica: Izrezbareni valjak za izradu najslađih keksića

Slika nije dostupna Jako slatko! Izrezbareni valjak za izradu najmedenijih božićnih keksića

Valjci se mogu kupiti na stranici Pastrymade te su dostupni u dvije veličine: regular i big. Trenutačno su na sniženju te je veličina regular snižena s 222,95 kuna na 151,95 kuna, a veličina big s 302,95 kuna na 215,95 kuna.

Izrezbareni valjak za tijesto s motivima Pariza, New Yorka i Londona - 2 Izrezbareni valjak za tijesto s motivima Pariza (Foto: www.pastrymade.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju