Božićni i novogodišnji blagdani ne mogu proći bez neodoljivih suhih keksića. Poseban je gušt u toplini doma zavući se ispod dekice i grickati sitne kolačiće koje ove godine možete izraditi u nikada medenijem izdanju.

 

Majstorica za izradu drvenih valjaka, mama troje djece i vlasnica brenda Pastrymade, Poljakinja Carolina, ručno izrađuje valjke za tijesto izrezbarene s raznim motivima, a u ovo blagdansko vrijeme naročito su zanimljivi valjci s božićnim i zimskim motivima.

Kako otkriva ova kreativka koja živi u Varšavi, za izradu valjaka korišteno je kvalitetno drvo bukve, a ukrašeni su različitim mnoštvom ljupkih motiva, poput snjegovića, božićne jelke, božićne čarape, klizaljki, darova, pahuljica, keksića od đumbira u poznatom obliku čovječuljka itd.

Adventski vijenac koji možete izraditi sami Adventski vijenac: Izradite vjenčić sa sitnicama koje već imate kod kuće

Izrađeni s ovim posebnim valjkom, vaši blagdanski keksići izgledat će baš poput malih remek-djela. Korištenje izrezbarenog valjka potpuno je jednostavno: valjkom, kao i inače, razvaljajte tijesto i ljupki oblici utisnut će se u tijesto. Kolačiće zatim pomoću kalupa izrežite u željene oblike i uživajte u najmedenijim keksićima.

Ideje uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma 15 ideja uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma

Valjci se mogu kupiti na stranici Pastrymade te su dostupni u dvije veličine: regular i big. Trenutno su na sniženju te je veličina regular snižena s 222,95 kuna na 148,95 kuna, a veličina big s 297,95 kuna na 215,95 kuna. Carolina je mislila i na najmlađe, pa izrađuje i male valjke koje mogu koristiti djeca, a njihova snižena cijena iznosi 118,95 kuna. Uz svaki kupljeni valjak dobije se i recept za keksiće – bit će to pravi gušt u kuhinji za velike i male.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju