Božićni i novogodišnji blagdani ne mogu proći bez neodoljivih suhih keksića. Poseban je gušt u toplini doma zavući se ispod dekice i grickati sitne kolačiće koje ove godine možete izraditi u nikada medenijem izdanju.

Galerija

 

Majstorica za izradu drvenih valjaka, mama troje djece i vlasnica brenda Pastrymade, Poljakinja Carolina, ručno izrađuje valjke za tijesto izrezbarene s raznim motivima, a u ovo blagdansko vrijeme naročito su zanimljivi valjci s božićnim i zimskim motivima.

Kako otkriva ova kreativka koja živi u Varšavi, za izradu valjaka korišteno je kvalitetno drvo bukve, a ukrašeni su različitim mnoštvom ljupkih motiva, poput snjegovića, božićne jelke, božićne čarape, klizaljki, darova, pahuljica, keksića od đumbira u poznatom obliku čovječuljka itd.

Izrađeni s ovim posebnim valjkom, vaši blagdanski keksići izgledat će baš poput malih remek-djela. Korištenje izrezbarenog valjka potpuno je jednostavno: valjkom, kao i inače, razvaljajte tijesto i ljupki oblici utisnut će se u tijesto. Kolačiće zatim pomoću kalupa izrežite u željene oblike i uživajte u najmedenijim keksićima.

Dražesne božićne dekoracije mame s Brača koje ćete željeti imati cijelu godinu

Valjci se mogu kupiti na stranici Pastrymade te su dostupni u dvije veličine: regular i big. Trenutno su na sniženju te je veličina regular snižena s 222,95 kuna na 148,95 kuna, a veličina big s 297,95 kuna na 215,95 kuna. Carolina je mislila i na najmlađe, pa izrađuje i male valjke koje mogu koristiti djeca, a njihova snižena cijena iznosi 118,95 kuna. Uz svaki kupljeni valjak dobije se i recept za keksiće – bit će to pravi gušt u kuhinji za velike i male.

Valjak za tijesto s izrezbarenim blagdanskim i zimskim motivima - 5
Izrađeni s ovim posebnim valjkom, blagdanski keksići izgledat će baš poput malih remek-djela (Foto: www.pastrymade.com)