Nedavno preminuli kantautor Đorđe Balašević ovaj je tjedan dobio svoj park u Crnoj Gori. Niti tri mjeseca od smrti legendarnog Panonskog mornara u Podgorici je otvoren park s ciljem da uspomena na pjevača živi vječno.

Baš kao u pjesmi "Neki novi klinci", u parku je na Balaševićev rođendan, 11. svibnja, posađen orah, a građani su dobili jedan novi, drugačiji park koji će mnogima buditi nostalgiju i podsjetiti ih na najljepše uspomene.

U parku su naime postavljene ploče na kojima su ispisani stihovi Balaševićevih pjesama uz koje su odrasle i odrastaju mnoge generacije. Đorđe Balašević ove bi godine napunio 68 godina zbog čega je u parku posađeno i točno toliko sadnica drveća.

Ovaj potez je, očekivano, naišao na odoravanje građana koji su oduševljeni novim parkom.

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače 2021. godine u Novom Sadu. Otada građani traže načine kako da mu odaju počast, a među inicijativama koje su se pojavile je i ona da se autocesta Beograd - Zagreb, u vrijeme SFRJ nazvana Autocestom bratstva i jedinstva, preimenuje i bude nazvana po nedavno preminulom kantautoru, pjesniku i piscu Đorđu Balaševiću.