Psećeg društva i ljubavi nikad previše pa ako u svom domu želite imati više od jednog psa dobro je znati koje se pasmine najbolje slažu s drugim psima. Važno je napomenuti da je svaki pas individua i njegovo ponašanje ovisi o raznim stvarima, uključujući genetiku, treniranje i iskustvo vlasnika.

Galerija Štene labradora retrivera Koker španijel Njemački ovčar +4 Pudlica

Također, psi koji su do dobi od najmanje šest do osam tjedana živjeli sa svojom majkom i ostalim štencima iz legla i koji su se u štenačkoj dobi puno igrali s drugim psima, skloniji su tome da razviju dobre društvene vještine kada je riječ o slaganju s drugim psima.

To znači da se i pripadnici pasmina koje nisu na ovoj listi mogu odlično slagati s drugim psima kao i, naravno, mješanci.

Pogledajte listu 10 pasmina koje su vrlo prijateljski raspoložene prema drugim psima, a počinjemo od broja 10.

Važno je napomenuti da je svaki pas individua i njegovo ponašanje ovisi o raznim stvarima, uključujući genetiku, treniranje i iskustvo vlasnika

10. Koker španijel
Pripadnici ove pasmine poznati su po svojoj naravi zaigranih i nježnih veseljaka, a jednako veselo mašu repom kada vani istražuju mirise ili kada se u svome dome maze sa svojom ljudskom obitelji.

9. Njemački ovčar
Po prirodi vrlo zaštitnički nastrojen, njemački ovčar slavan je po svojoj inteligenciji i sposobnosti lake prilagodbe. Obično je vrlo energičan, ali i odan i privržen. Prijateljski je nastrojen prema drugim psima, naročito prema onima koje je upoznao dok je bio štene.

8. Pudlica
Pudlica možda ima reputacije lajave i uštogljene damice, ali njena prava narav zapravo je potpuna suprotnost. Riječ je o zabavnoj i bistroj pasmini punoj ljubavi koja će svoju dragu narav pokazivati kada je okružena i svojim ljudskim i psećim članovima obitelji.

7. Bokser
Zbog svoje luckaste, slatke i zaigrane naravi bokser je jedna od najomiljenijih pasmina za obitelji. I nemojte da vas bokserovo naborano lice i zabrinuti izraz prevare – bokser je možda nekad sumnjičav prema strancima, ali u globalu je prijateljski raspoložen pas i prema ljudima i prema drugim psima.

6. Dugodlaki škotski ovčar
Koliko je dugodlaki škotski ovčar odan pas vidjeli smo još u serijalu filmova o Lessie, a i u stvarnosti riječ je o savršenoj pasmini za obitelji. Koliko su pripadnici ove prelijepe pasmine puni ljubavi pokazuje i činjenica da u obitelji neće imati svog miljenike – sve članove najčešće vole podjednako.

Rotvajler Nema zezancije! Deset pasmina koje svoj dom čuvaju bolje od alarma

Štene boksera Izgled vara: Pet pasmina koje izgledaju strašno, a zapravo su prave maze

5. Basset Hound
Još jedna dobroćudna i ne pretjerano aktivna pasmina poznata po sklonosti da se duboko veže uz svoju ljudsku obitelj. Nije neobično čuti Basset Hounda kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samog. Odlično se slaže s drugim psima pa će mu pseće društvo, vrijeme kada su ljudi odsutni sigurno učiniti ljepšim.

4. Graničarski škotski ovčar (Border Collie)
Snažan instinkt Border Collija za život u čoporu znači dvije stvari kada je riječ o drugim psima s kojima živi. Prvo, vrlo je vjerojatno da će se slagati s njima, uostalom Border Collie je i uzgojen tako da se slaže s drugim životinjama. Međutim, vrlo vjerojatno će pokušavati održati svoj čopor na okupu, pa iako je on prijateljski raspoložen prema drugim psima, njima će možda biti teže voljeti njega.

3. Bigl
Mnogi biglovi najsretniji su kada njuškaju, a druga najdraža stvar često im je provođenje vremena s njihovim čoporom, bilo ljudskim ili psećim. Tada će bigl biti posebno veseo i drag.

2. Zlatni retriver
Ovaj neodoljivi mezimac više od svega voli ugađati ljudima, a vrlo lako sklapa i pseća prijateljstva. Zlatni retriver obožavan je diljem svijeta zbog svoje nježne, zaigrane naravi i ljepote.

1. Labrador retriver
Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja. Pogledajte i 10 pasmina pasa idealnih i za najskučenije domove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju