Kada je u pitanju seks, postoje neke činjenice ili pravila o kojima se ne priča, a svi ih znaju, odnosno svi su ih svjesni. Neke od njih donosimo u nastavku.

1. Prvi seks s partnerom nikad nije najbolji

Prvi put ste goli jedno pred drugim, nemate pojma kakav je tko u krevetu. Hoće li biti dobar? Hoću li ja njemu biti dobra? Milijun pitanja proletit će vam kroz glavu, ali sve što trebate je opustiti se i prepustiti. Na sve gledajte kao na priliku da se još bolje upoznate, a s vremenom ćete doći do savršenstva.

2. Predigra je važna

I ne dajte nikome da vas uvjeri da ovo nije točno. Naravno da je nekad i brzinski seks super opcija i nemate uvijek vremena za provesti sate u krevetu, ali kad imate onda neka predigra bude obavezna.

Između ostalog, i istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru u trajanju od 11 do 13 minuta, a onda i 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta kako bi užitak bio potpun.

Slika nije dostupna "Sram bi me bilo priznati prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u seksu"

Par Mišljenje žena: Koliko stvarno mora trajati seks za potpuni užitak?

3. Ne postoji opravdana situacija za podcjenjivačke komentare o vašem tijelu

Slika tijela može stvoriti probleme u našem životu, pa tako i u krevetu. Način na koji žena vidi svoje tijelo može imat veliki utjecaj na njezinu seksualnu želju, a utjeca slike tijela na uživanje u seksu kod žena potvrdila su i istraživanja.

Dvije su vrste problema sa slikom tijela koje utječu na ponašanje žene u krevetu - što ona misli o sebi i što vjeruje da partner misli o njezinom tijelu. Ako žena misli da je njezin partner smatra privlačnom, njezina seksualna želja bit će veća. Međutim, ako vjeruje da njezin partner njezino tijelo gleda u negativnom svjetlu, to će negativno utjecati na njezinu želju.

Prava istina je da je svako  tijelo prekrasno, kao i da su mnogi muškarci frustrirani jer svoju partnericu smatraju beskrajno seksi ženom, a ona nema takvo mišljenje o sebi. Imajte to na umu, a rijetke primjerke koji će odlučiti posramiti vas zbog izgleda u krevetu ili bilo kojoj drugoj situaciji izbacite iz svog života.

Slika nije dostupna Razlog zbog kojeg ćemo još više zavoljeti jutarnji seks

Slika nije dostupna Nekad i potajice: Osam rituala koje žene rade prije seksa

4. Seks je smiješan

Ispuštate čudne zvukove, radite urnebesne grimase, a razne poze također sa sobom donose određenu dozu veselja. Kada je nešto smiješno, nasmijete se. Nemojte dopustiti da vam takve situacije budu neugdne jer one to nisu. One su normalne i događaju se svima.

5. Ako ne tražite što želite, to možda nikad i nećete dobiti

Nemojte se žaliti da osoba koju volite i s kojom imate odnose ne radi nešto što vi volite, ako joj niste jasno dali do znanja da to volite. Komunikacija je ključna za uživanje u seksu. Osim ako vaš partner ne čita misli, u tom slučaju - uhvatili ste posebnoga i nemojte ga nikad pustiti iz ruku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju