Češeri su krasili naše domove tijekom proteklih blagdana, no to je jedan od ukrasa koji možemo ostaviti u našem domu i dugo nakon što blagdani prođu.

  Galerija Vijenac može biti na vratima čitave zime Češeri u svaki dom unose dašak prirode Zdjela ispunjena češerima je dekoracija koja je gotova za minutu +0 Girlandu možete smjestiti na bilo koje mjesto u domu

U svaki prostor unose dozu prirodnih elemenata te daju posebnu strukturu koja se rijetko gdje može pronaći. Zato u nastavku donosimo neke od ideja koje vrlo lako možete sami napraviti od češera koji su vam ostalih od blagdana, koje ste možda ovih dana zapazili u šetnji ili pak na zimskim sniženjima u trgovinama za uređenje interijera.

1. Vijenac od češera
Tko kaže da bi vijenac trebao krasiti naša ulazna vrata ili stol samo tijekom prosinca? Vrlo jednostavno od nekoliko desetaka češera možete napraviti sasvim posebno djelo koje ne morate micati do proljeća. Sve što vam treba jest obruč za vijenac i spomenuti češeri. Možete koristiti i neki stari obruč koji imate od ranije ili ih pak za svega dvadesetak kuna naći u cvjećarnicama i trgovinama za vrtlarenje, sve od metalnih do slamnatih obruča.

Čitav obruč dobro obrišite od prašine i potom lijepite na njega češere jedan po jedan, sve dok niste zadovoljni dobivenom strukturom. Preporučujemo da ih lijepite pištoljem s vrućim ljepilom. Dodajte pokoji zimski ukras poput pahuljice i to je to.

2. Girlanda
Još jedan vrlo jednostavan ukras za koji su vam potrebna samo tri sastojka jest girlanda. Nju možete objesiti na zid okomito ili je pak postaviti na prozor ili stol vodoravno.

Potrebno vam je samo vruće ljepilo, trakica ili vezica prema izboru i, dakako, češeri. Jednostavno izmjerite potrebnu duljinu trake s obzirom na prostor u koji je namjeravate smjestiti i na nju zalijepite češere, ostavljajući pritom između njih barem nekoliko centimetara prostora.

Čarobni amarilis cvijet je koji može iznova cvasti 75 puta Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 6 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 4 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 5 +8 Amarilis

3. Staklena zdjela ispunjena češerima
Najjednostavniji dekorativni predmet na našoj listi sastoji se od staklene zdjele koju već imate u svome domu i češera. Naprosto ih smjestite u zdjelu i to je to. Dobit ćete ukras koji odlično može funkcionirati na središtu površine stola u kuhinji ili dnevnoj sobi. Prema želji možete dodati i svijeće ili pak žaruljice koje su vam ostale od blagdana.

4. Cvjetovi od šarenih češera
Za one koji žele izdvojiti nešto više vremena i stvoriti nešto što se ne viđa baš u svakom domu, tu su cvjetovi od šarenih češera. Potrebni su vam češeri i akrilne boje prema izboru. Trebate samo očistiti češere i pobrinuti se da budu suhi prije nanošenja boje. Odvojite peteljku kako biste dobili što ravniju površinu sa stražnje strane češera.

Zdjela ispunjena češerima je dekoracija koja je gotova za minutu Zdjela ispunjena češerima je dekoracija koja je gotova za minutu (Foto: Living4Media)

Potom što širim kistom krenite u šarenu avanturu. Nakon što se boja osuši, češere okrenite naopačke (tako da vrh češera bude okrenut prema dolje) i smjestite u zdjelu. Svatko tko uđe u vaš dom zasigurno će vas pitati odakle vam ta kreacija.

5. 3D umjetničko djelo za zid
Ako vam je ostalo još šarenih češera, od njih možete napraviti i pravo malo umjetničko djelo koje će naći svoje ponosno mjesto na zidu. Treba vam samo stari okvir za slike željenih dimenzija bez stakla, češeri i vruće ljepilo. Postupak izrade jednak je onome kao kod šarenih cvjetova, a nakon što se osuše, jednostavno ih prema želji uz pomoć ljepila smjestite na podlogu okvira.

Možete se poigrati raznim nijansama i veličinama češera, a ovaj ukras može biti u domu tijekom čitave godine. Ako želite da dom oplemene i mirisom prirode, možete na njih nakapati nekoliko kapljica eteričnog ulja jele ili bora.

Girlandu možete smjestiti na bilo koje mjesto u domu Girlandu možete smjestiti na bilo koje mjesto u domu (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju