U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bismo se trebali sramiti. One često pomognu da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na vidjelo. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smijemo ignorirati i moramo ih riješiti kako se svađe ne bi ponavljale. Donosimo vam popis najgorih ljubavnih svađa i savjete kako ih riješiti.

Svađa oko …

1. FINANCIJA

Prema statistikama, novac je na prvom mjestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u financijskoj stisci i spajate kraj s krajem, a vaš partner potajice troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Zbog toga se možete osjećate prevareno i izdano.

Kako ćete se nositi s time, ovisi o dubini problema, preko nekih financijskih prijevara ne smijete prijeći. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje financijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

Par "Igrali smo Monopoly i muž me optužio..." 10 urnebesno smiješnih ljubavnih svađa

2. OBITELJI

Nitko nije savršen, pa tako ni članovi naše obitelj. Normalno je da ponekad partneru malo iskritiziramo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, što napraviti u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vašoj obitelji?

To ne smijete tolerirati. Postoji granica koju partner ne smije prijeći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto vrijedi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj obitelji kako ga ne biste povrijedili.

Sretni par Dva važna pravila za svađanje kojih se svi sretni parovi pridržavaju

3. KUĆANSKIH POSLOVA

Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućanske poslove. Ako podjela obveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obvezno ga pokušajte riješiti, nemojte ga ignorirati. Kućanski poslovi trebali bi se dijeliti napola, stoga recite svom partneru kako je vrijeme da ozbiljno razgovarate o tome.

Slika nije dostupna Zabranjena! Riječ koju ne smijete reći partneru tijekom svađe

4. SEKSA

Tijekom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osjetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan za seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom Što to radiš, ovo je grozno jer time rušite njegovo samopouzdanje.

Radije budite taktični i recite nešto poput: Nisam sigurna da mi to godi, možemo li isprobati ovo? O problemima vezanima uz seksualni život nije lako razgovarati izvan kreveta, ali upravo bismo to i trebali raditi jer je takve razgovore lakše voditi hladne glave.

Slika nije dostupna Tri situacije u kojima svađe postaju loše za vezu i brak

5. IZGLEDA, INTELIGENCIJE I OSOBNOSTI

Riječi izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbjegavajte komentare na partnerov račun. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrijediti ljude jer su oni povrijedili nas. Kada vam izleti takav komentar, ispričajte se i objasnite da ste to izrekli u bijesu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerirati uvrede.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju