Uređaji poput mobitela, miševa i tastatura svakodnevno su nam u rukama. Takvi uređaji na naše mišiće podlaktice djeluju negativno, zaustavljanjem cirkulacije.

U nastavku donosimo vježbe profesorice kineziologije Jelene Skender koje će to promijeniti. Vježbe su blage i prilagodljive različitoj problematici mišića podlaktice i šake. Sve što trebate je dozirati opterećenje i uživati u pokretu.

VJEŽBA 1

Opustite ramena. Nema vam nadlaktica budu okomite jedna na drugu, a drugom rukom zategnite dlan tako da potisnete dlan prema nazad i dobijete istezanje mišića podlaktice. Potisak možete sami dozirati. Pazite samo da ne podignete rame.

Vježba 1 Vježba 1 (Foto: screenshot/Zdravlje na kvadrat)

VJEŽBA 2

Opustite ramena i napravite uvrnutu poziciju s podlakticama tako da se dlanovi spoje koliko možete. Ostanite malo u tom položaju pa ponovite.

Vježba 2 Vježba 2 (Foto: screenshot/Zdravlje na kvadrat)

VJEŽBA 3

Opustite ramena, zatvorite šake i palčevima obuhvatite s vanjske strane. Zatim probajte dlan staviti jedan na drugi bez da podignete ramena. Zadržite par trenutaka i dišite.

Vježba 3 Vježba 3 (Foto: screenshot/Zdravlje na kvadrat)

Trčanje Sedam razloga zašto je i pet minuta trčanja dovoljno da si promijenite život

Žena trči Može se! Potez koji dokazano smanjuje osjećaj napora kod vježbanja

VJEŽBA 4

Postavite dlanove na pod u širini ramena, raširite prste dlanova i krenite lagano odljepljivati dlanove od poda pazeći da vam lakat i rame budu u istoj liniji s vašim ručnim zglobom. Ako možete zaraotirajte ručni zglob tako da je otvoren, da dobijete istezanje mišića podlaktice i dlanova. Zadržite par trenutaka i dišite.

Vježba 4 Vježba 4 (Foto: screenshot/Zdravlje na kvadrat)

VJEŽBA 5

Postavite nešto ispod glave jer je bitno da vam rebra padnu prema podu, da je tijelo opušteno i da su vam lopatice na podu. Isprepletite prste, okrenite i zategnite od sebe, ali nemojte odvojiti lopatice od poda. Zategnutih dlanova izolirali smo istezanje mišića podlaktica i dlanova i krećemo u pokret tako da su nam cijelo vrijeme lopatice zalijepljene o pod. Dišemo normalno i vraćamo pokret naprijed-nazad.

Vježba 5 Vježba 5 (Foto: screenshot/Zdravlje na kvadrat)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju