Rituali uljepšavanja na koje smo navikli su na čekanju, ali dok su saloni zatvoreni svatko od nas barem djelomično može biti sam svoj majstor.

Kada su u pitanju vaša kosa i nokti, ako ste ovisnica o odlascima frizeru i na profesionalnu manikuru, na izolaciju možete gledati kao na idealnu priliku da ih odmorite od raznih tretmana. Ili kao na priliku da naučite raditi neku novu frizuru ili manikuru nalik onoj iz salona. Izbor je na vama. 

L\'occitane pjenušava krema za čišćenje lica, 152,60 kn Za različite tipove kože: 10 čistilica s kojima će koža lica biti glatka i nahranjena

Slika nije dostupna Nahranite ispucalu kožu: Maska za ruke za koju vam trebaju samo dvije stvari

A dok čekamo poboljšanje situacije još neke stvari možete napraviti za sebe, svoje tijelo i kožu. Jedna od takvih stvari je piling za lice.

Zagrebački salon za njegu i masažu tijela Hypericum sa svojim je klijenticama podijelio jedan super jednostavan recept koji prenosimo u nastavku.

Za ovaj efikasni, a povoljni piling potrebna su vam samo dva sastojka:

- dvije žličice kukuruzne krupice
- jedan bjelanjak

Od sastojaka napravite kompaktnu smjesu i nanesiti je na lice te ostavite da djeluje 10 minuta (može i duže, ali u tom slučaju bit će teže isprati piling).

Piling isperite toplom vodom, laganim kružnim pokretima.

Iz salona poručuju da to koliko često biste trebali raditi ovaj piling ovisi o tipu kože.

- masna koža - piling dva puta tjedno
- suha koža - piling jednom tjedno

Kada je u pitanju osjetljiva koža, preporučuju da piling radite jednom tjedno, ali za ovaj tip kože neka bude na bazi meda i maslinovog ulja ( izbjegavati agresivne sastojke poput sode bikarbone ili limuna).

I to je to.

Slika nije dostupna Nepoželjna navika: Zašto je toliko teško ne dodirivati lice?

Na kraju, u salonu su nam otkrili i dodatni trik s bjelanjkom - snijeg od jednog bjelanjka vam daje privremeni botox efekt, za jednu večer, što je dobro znati uoči primjerice važnog sastanka, druženja ili bilo čega sličnog.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju