Da do kraja života možete gledati samo jedan film, koji biste film odabrali? To pitanje postavili smo vam na našoj stranici na Facebooku, a onda se lavina zakotrljala i počele ste navoditi cijeli niz omiljenih vam filmova.

Galerija Filmovi koje bismo gledali do kraja života Filmovi koje bismo gledali do kraja života Filmovi koje bismo gledali do kraja života +6 Scena iz filma Kum

Više od tisuću komentara skupilo se ispod objave. Neki su naveli jedan film kako smo i tražili, a neki su bili neodlučni pa su nabrajali više favorita.

Mi smo pak pokušale izdvojiti deset filmova koje ste najčešće spominjale. Zato ako ste u potrazi za dobrim starim klasikom koji biste rado pogledali, predlažemo da se inspirirate u popisom koji donosimo u nastavku.

1. Mostovi okruga Madison

Kultna ljubavna priča o domaćici i slavnom fotografu National Geografica u filmu "Mostovi okruga Madison" rijetko kojoj ženi nije izmamila suze na lice. Iako nismo u potpunosti sigurni da je poredak na ovom popisu točan, "Mostovi okruga Madison" zasigurno je film spomenut u najviše komentara.

Koji biste film gledali do kraja života da morate odabrati samo jedan?

glasova:

2. Prljavi ples

Johnny (Patrick Swayze) i Baby (Jennifer Gray) jedan su od najprepoznatljivijih filmskih parova. Kada se njihovoj ljubavnoj priči dodaju ples i glazba, ne čudi da se radi o filmu koji bi mnogi izabrali za gledanje do kraja života.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Prljavi ples (Foto: Profimedia)

3. Zgodna žena

"Zgodna žena" moderna je filmska bajka o prostitutki Vivien i milijunašu Edwardu, koji unatoč svim preprekama postanu par. Njih su prije više od tri desetljeća utjelovili Julia Robert i Richard Gere, a i danas su jedan od omiljenih filmskih parova.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Zgodna žena (Foto: Profimedia)

4. Kum

Neki su u odgovorima pisali samo "Kum", a neki su nabrajali sve dijelove kultne trilogije. Kako god, radi se o filmskom klasiku koji osim na našoj listi ima svoje mjesto i među najboljim filmovima svih vremena.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Kum (Foto: Profimedia)

5. Legenda o jeseni

Obitelj Ludlow živi u pustarama Montane i u filmu se prati njihov život od početka 20. stoljeća sve do 60-ih godina. Epska ljubavna drama redatelja Edwarda Zwicka premijeru je imala 1994. godine, a priča o tri brata i njihovu ocu čiju svakodnevicu na ranču u Montani poremeti lijepa i samozatajna Susannah i danas oduševljava gledatelje.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Legenda o jeseni (Foto: Profimedia)

6. Zelena milja

Radi se o filmu temeljenom na romanu Stephena Kinga u kojem na živote čuvara u jednom zatvoru utječe Afroamerikanac optužen za ubojstvo djeteta i silovanje, s neobičnim moćima.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Zelena milja (Foto: Profimedia)

7. Forrest Gump

Forrest Gump vrlo je uspješna filmska priča iz 1994. godine koja je snimljena po književnom predlošku u režiji Roberta Zemeckisa. Radi se o jednom od onih filmova za koji će vam mnogi reći da ga mogu gledati svaki, ali baš svaki put kad se prikazuje na televiziji.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz Filma Forrest Gump (Foto: Profimedia)

8. Iskupljenje u Shawshanku

I ovaj film nastao je kao adaptacija romana Stephena Kinga, radnja se događa u zatvoru, a priča se vrti oko zatvorskog života Andyja Dufresnea, koji je osuđen za ubojstvo supruge i njezina ljubavnika. Film se također nalazi na popisima najboljih filmova svih vremena.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Iskupljenje u Shawshanku (Foto: Profimedia)

9. Gospodar prstenova

Ova adaptacija znanstveno-fantastičnog romana J. R. R. Tolkiena sastoji se od tri dijela: Prstenova družina, Dvije kule i Povratak kralja. Ljubiteljima fantastike ova trilogija postala je omiljena pa su je mnogi uvrstili i kao odgovor na naše pitanje.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Gospodar prstenova (Foto: Profimedia)

10. Kuća na jezeru

U romantičnoj drami iz 2006. godine redatelja Alejandra Agrestija i scenarista Davida Auburna u glavnim ulogama gledamo Sandru Bullock kao liječnicu Kate Forster i Keanua Reevesa kao arhitekta Alexa Wylera.

Nostalgični i posebni: 10 najljepših ljubavnih filmova koji su obilježili devedesete Scena iz filma ''Ja u ljubav vjerujem'' Romansa u Seattleu +0 Claire Forlani i Brad Pitt u filmu ''Upoznajte Joea Blacka''

Onaj dio s čarolijom odnosi se na to da njih dvoje komuniciraju pismima koja ostavljaju jedno drugome u sandučiću kuće na jezeru, iako se ona nalazi u 2006., a on u 2004. godini.

Filmovi koje bismo gledali do kraja života Scena iz filma Kuća na jezeru (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju