Da do kraja života možete gledati samo jedan film, koji biste film odabrali? To pitanje postavili smo vam na našoj stranici na Facebooku, a onda se lavina zakotrljala i počele ste navoditi cijeli niz omiljenih vam filmova.

Više od tisuću komentara skupilo se ispod objave. Neki su naveli jedan film kako smo i tražili, a neki su bili neodlučni pa su nabrajali više favorita.

Mi smo pak pokušale izdvojiti deset filmova koje ste najčešće spominjale, uz napomenu da je popis puno širi, pa ako ste u potrazi za dobrim starim klasikom koji biste rado pogledali, predlažemo da se inspirirate u komentarima ispod naše objave koju možete pogledati na dnu ovog teksta, a sada donosimo deset često spominjanih favorita:

1. Mostovi okruga Madison

Kultna ljubavna priča o domaćici i slavnom fotografu National Geografica u filmu "Mostovi okruga Madison" rijetko kojoj ženi nije izmamila suze na lice. Iako nismo u potpunosti sigurni da je poredak na ovom popisu točan, "Mostovi okruga Madison" zasigurno je film spomenut u najviše komentara.

Ankete

(8551) Koji biste film gledali do kraja života da morate odabrati samo jedan?

rezultati povratak glasova16274
rezultati

2. Prljavi ples

Johnny (Patric Swayze) i Baby (Jennifer Gray) jedan su od najprepoznatljivijih filmskih parova. Kada se njihovoj ljubavnoj priči dodaju ples i glazba, ne čudi da se radi o filmu koji bi mnogi izabrali za gledanje do kraja života.

Prizor iz filma Prljavi ples Prizor iz filma Prljavi ples (Foto: Profimedia.hr)

3. Zgodna žena

"Zgodna žena" moderna je filmska bajka o prostitutki Vivien i milijunašu Edwardu, koji unatoč svim preprekama postanu par. Njih su prije više od tri desetljeća utjelovili Julia Robert i Richard Gere, a i danas su jedan od omiljenih filmskih parova.

4. Kum

Neki su u odgovorima pisali samo "Kum", a neki su nabrajali sve dijelove kultne trilogije. Kako god, radi se o filmskom klasiku koji osim na našoj listi ima svoje mjesto i među najboljim filmovima svih vremena.

Claire Forlani i Brad Pitt u filmu Meet Joe Black Nostalgični i posebni: 10 najljepših ljubavnih filmova koji su obilježili devedesete

5. Legenda o jeseni

Obitelj Ludlow živi u pustarama Montane i u filmu se prati njihov život od početka 20. stoljeća sve do 60-ih godina. Epska ljubavna drama redatelja Edwarda Zwicka premijeru je imala 1994. godine, a priča o tri brata i njihovu ocu čiju svakodnevicu na ranču u Montani poremeti lijepa i samozatajna Susannah i danas oduševljava gledatelje.

Brad Pitt u ulozi Tristana Ludlowa Brad Pitt u ulozi Tristana Ludlowa (Foto: Profimedia)

6. Zelena milja

Radi se o filmu temeljenom na romanu Stephena Kinga u kojem na živote čuvara u jednom zatvoru utječe Afroamerikanac optužen za ubojstvo djeteta i silovanje, s neobičnim moćima.

7. Forrest Gump

Forrest Gump vrlo je uspješna filmska priča iz 1994. godine koja je snimljena po književnom predlošku u režiji Roberta Zemeckisa. Radi se o jednom od onih filmova za koji će vam mnogi reći da ga mogu gledati svaki, ali baš svaki put kad se prikazuje na televiziji.

Scene iz filma Forrest Gump - 2 Scene iz filma Forrest Gump (Foto: Profimedia.hr)

8. Iskupljenje u Shawshanku

I ovaj film nastao je kao adaptacija romana Stephena Kinga, radnja se događa u zatvoru, a priča se vrti oko zatvorskog života Andyja Dufresnea, koji je osuđen za ubojstvo supruge i njezina ljubavnika. Film se također nalazi na popisima najboljih filmova svih vremena.

Serija Prijatelji i danas ima cijelu vojsku obožavatelja 10 epizoda "Prijatelja" koje (više nego druge) popravljaju raspoloženje

Snimat će se nastavak filma P.S. Volim te Mora biti bolje: Sedam filmova koji vraćaju nadu u novi početak

9. Gospodar prstenova

Ova adaptacija znanstveno-fantastičnog romana J. R. R. Tolkiena sastoji se od tri dijela: Prstenova družina, Dvije kule i Povratak kralja. Ljubiteljima fantastike ova trilogija postala je omiljena pa su je mnogi uvrstili i kao odgovor na naše pitanje.

10. Kuća na jezeru

U romantičnoj drami iz 2006. godine redatelja Alejandra Agrestija i scenarista Davida Auburna u glavnim ulogama gledamo Sandru Bullock kao liječnicu Kate Forster i Keanua Reevesa kao arhitekta Alexa Wylera. Onaj dio s čarolijom odnosi se na to da njih dvoje komuniciraju pismima koja ostavljaju jedno drugome u sandučiću kuće na jezeru, iako se ona nalazi u 2006., a on u 2004. godini.

Mostovi okruga Madison. 🍿

Objavljuje zadovoljna.hrSubota, 16. siječnja 2021.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju