Ravan i čvrst trbuh želja je mnogih, međutim put do takva trbuha ipak zahtijeva određeni trud.

Naravno, postoje oni koje je genetika pomazila, ali većina ipak treba pripaziti na prehranu i uključiti tjelovježbu u svakodnevnicu kako bi imala rezultat koji želi.

Bitno je znati i da loš izgled nije najveći problem kada se govori o masnoći na trbuhu Najveći je problem činjenica da je ona povezana s bolestima poput  dijabetesa tipa 2 i sa srčanim bolestima. Gubitak masnoće na području trbuha može, dakle, pomoći da duže živite.

Srećom, postoje načini koji pomažu u rješavanju ovog problema, a jedan od njih su i promjene u prehrani. U nastavku donosimo smjernice za prehranu u trajanju od 32 dana koje bi vam trebale pomoći da izravnate vaš trbuh.

Voda i limun Kilogrami, zbogom: Sedam starih pravila prehrane koja garantiraju vitku liniju

Ručak Potvrdili stručnjaci: Koje je najgore vrijeme za ručak ako želite smršavjeti?

Ako ste upoznati s mediteranskom "dijetom", dobro je znati da joj je ovaj način prehrane jako sličan, odnosno bitno je jesti dosta voća, povrća, proteine i dobre, odnosno zdrave masti.

Neki od najboljih izvora zdravih masti su orašasti proizvodi, sjemenke, maslinovo ulje i riba. Iako su masti nešto o čemu se često priča u negativnom kontekstu, bitno je razlikovati zdave i nezdrave masti, a u sklopu ovog plana prehrane zdrave masti obvezan su dio obroka.

DVIJE FAZE (4+28)

Kako smo već naveli, ovaj plan prehrane koji ravna trbuh traje 32 dana i potiče vas da jedete svaka četiri sata. Bitno je samo da ne prijeđete preporučeni dnevni unos kalorija.

Plan je podijeljen u dvije faze - prva traje četiri dana, a druga 28 dana.

Tijekom prve faze kalorijski unos trebao bi biti ograničen na oko 1200 kalorija dnevno i bitno je izbjegavati hranu bogatu natrijem i ugljikohidratima. Jedite voće, povrće, piletinu (bez kožice) i masnu ribu. Cilj je prve faze da se riješite nadutosti zbog koje vaš trbuščić često "strši".

Ta faza nikako ne smije trajati duže od četiri dana jer jedenje premalo kalorija može usporiti vaš metabolizam, čak i dugoročno. Stoga je važno da unos kalorija ne bude predugo previše ograničen.

Salata Potvrđeno: Koji su najbolji i najgori dani za početak dijete?

Smoothie 10 pravila svih dijeta koje donose rezultate

Nakon prve slijedi druga faza u trajanju od 28 dana tijekom kojih se dnevni unos kalorija podiže s 1200 na 1600. Jedete iste namirnice kao i u prvoj fazi, dakle hranite se zdravo. 

Informacija koju većina vas već zna jest ta da zdravi gubitak kilograma osim zdrave prehrane uključuje i tjelovježbu.

Isto vrijedi i u ovom slučaju - uz zdrave obroke uvedite i tjelovježbu nekoliko puta tjedno, kako biste što prije izravnali trbuh. Naravno, osim ravnog trbuha, tu su i koristi za zdravlje. 

Kao i inače, prije odlaska na režim mršavljenja koji uključuje smanjeni dnevni unos kalorija posavjetujte se sa svojim liječnikom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju