Proteklog vikenda na radionicama talentiranog kubanskog plesača uživali su plesači svih uzrasta te naučili neke nove pokrete koji spajaju najbolje od latinoameričkih i urbanih stilova.

Galerija Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 1 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 22 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 3 +18 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 4

Vesela i usijana atmosfera vladala je prošle subote u prostorima zagrebačke plesne škole B Residence, koja je ugostila mladog plesača i koreografa Alexa Castilla, koji trenutačno živi na relaciji Milano – Los Angeles, a ove jeseni okušat će svoju sreću i u Hollywoodu.

Mlađi su vješto pratili ritam eksplozivne reggaeton koreografije tog mladog plesača i zabavljača, a kasnije su oni malo stariji iskusili zavodljivu stranu plesnog stila koji se razvio pod utjecajem latinoameričke hip-hop i karipske glazbe. S obzirom na to da reggaeton ima specifične pokrete s elementima dancehalla, hip-hopa i twerka, danas ga najviše viđamo u spotovima poznatih zvijezda, ali i u fitness-dvoranama jer se baš taj ples smatra najboljim i najzabavnijim receptom za mršavljenje, a plešu ga svi uzrasti i spolovi. U to smo se uvjerili i protekli vikend na radionicama koje nam je omogućio Swiffer, najbolji partner u čišćenju, ali, čini se, i u plesu.

Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 15 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 15 (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

Naš učitelj između radionica nije se ustručavao zasukati rukave i počistiti plesni podij Swifferom. Uz taj duo čišćenje nikada nije izgledalo zabavnije, a u tome će se dobro zabaviti i polaznici masterclassova, koji su kući ponijeli poklone Swiffera, koji im je omogućio plesnu radionicu za pamćenje.

Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

Mladi koreograf, plesač i osobni trener Alex Castillo porijeklom je s Kube, gdje je od malih nogu usavršavao svoje plesno umijeće. Čisti je dokaz toga da je na Kubi ples dio i način života. Od salse, rumbe, timbe do cubatona, Kubanci svoje osjećaje izražavaju kroz strastvene plesove u kojima je zavodljiv pokret svetinja.

Svoju je ljubav prema latinoameričkim plesovima 24- godišnji Alex spojio s urbanim stilovima i u plesnom svijetu postao jedinstven upravo po svojim koreografijama, koje se mogu plesati i na ulici i na pozornici. Plesačko umijeće marljivo je nastavio brusiti u Milanu i Los Angelesu, gdje svake godine pohađa masterclassove u poznatoj plesnoj školi Millenium Dance Centar. Njegovo bogato iskustvo dovelo ga je na korak do Hollywooda, u koji se seli ove jeseni jer ga ondje čeka velika i blistava karijera.

Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 21 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 21 (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

No prije nego što ode preko Bare, za vas će održati još jednu radionicu u svibnju u zagrebačkoj plesnoj školi B Residence, za koju će se, ne sumnjamo, opet tražiti mjesto više. Stoga, pratite nas i ne propustite sudjelovati u natječaju prilikom kojeg ćemo vas opet nagraditi besplatnim sudjelovanjem na masterclassu Alexa Castilla.

Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 6 Plesna radionica za plesača i koreografa Alexa Castilla - 6 (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom P&G po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju