Zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) 6. lipnja obilježava Dan fakulteta svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, a tim povodom daruje besplatan ulaz u Botanički vrt i vođenu šetnju vrtom.

Galerija Botanički vrt u Zagrebu Botanički vrt u Zagrebu Botanički vrt u Zagrebu +3 Botanički vrt u Zagrebu

Uz besplatan ulaz i vođenu turu vrtom u 12 sati, građani će od ove godine, prvi put u više od 130 godina, moći prošetati i Alpinumom - najstarijom kamenjarom u Botaničkom vrtu.

Također, u povodu Dana Fakulteta, od 5. do 9. lipnja u auli PMF-a na Horvatovcu posjetitelji će moći pogledati izložbu Žene u STEM-u.

Povodom obilježavanja 77. obljetnice osnutka PMF-a, najbolji studenti bit će nagrađeni pohvalnicama, umirovljeni djelatnici zahvalnicama, a mladi znanstvenici priznanjima.

Tradicionalnom, i na Sveučilištu u Zagrebu jedinstvenom nagradom BRDO, za koju studenti sami provode anketu za nominiranje i odabir najzaslužnijih profesora, studenti će nagraditi po jednog profesora i asistenta sa svakog odsjeka PMF-a.

Botanički vrt u Zagrebu Botanički vrt u Zagrebu (Foto: Cropix)

U PMF-u kažu kako svojim radom i trudom brzo napreduju i umrežavaju se, hvatajući korak s budućnosti.

Kažu da su od događanja, uz Wise i Meeth the Mathmaticians, i ove godine održali Dan i Noć na PMF-u - jedan od najvažnijih i najvećih događanja popularizacije znanosti u Hrvatskoj.

Na PMF-ovom znanstvenom brdu na pozornici na otvorenom i kroz razna predavanja, pokuse i predstave posjetilo je oko 5000 ljudi željnih znanosti.

Promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva i dalje ostaje naš cilj, posebice približiti znanost djeci predškolskog i školskog uzrasta na drugačiji, pristupačniji i zanimljiviji način te ih potaknuti na odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti, poručuje PMF.

Botanički vrt u Zagrebu Botanički vrt u Zagrebu (Foto: Cropix)

Fakultet na tri lokacije provodi projekte obnove - na Rooseveltovom trgu 6, Marulićevom trgu 9a i 20, dok FKIT provodi obnovu zgrade na Marulićevom trgu 19.

  Sedam dokaza da je poljsko cvijeće jednako posebno kao i ono iz cvjećarnice Livadno cvijeće Livadno cvijeće Livadno cvijeće +11 Livadno cvijeće

Kad se priroda zaigra: 15 najljepših cvjetova na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu +11 Najljepše cvijeće na svijetu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju