U utorak je otvoren 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2018. Traje do 18. studenog, a na Zagrebačkom velesajmu do kraja tjedna predstavit će se 300-tinjak izlagača iz zemlje i inozemstva.

Ulaz na Interliber je besplatan, kao i parkiranje, a među nakladnicima koji se predstavljaju u 5. i 6. paviljonu Velesajma jesu oni iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.

I ovogodišnji Interliber nudi bogat program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonice i radionice, dodjelu književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizove, glazbene programe te stručne susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, kao i okrugle stolove i panel-rasprave.

Na izložbenom prostoru pojedinih nakladnika organizirana su predstavljanja knjiga i druženja s autorima, a uz domaće autore na Interliber stiže i norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger.

Interliber nudi bogat program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora.

U sklopu edukativno-zabavnih programa za djecu najavljeno je druženje sa znanstvenicima i zabava za najmlađe uz edukativne pokuse u školici "Znanstvenog kvarta", gdje će se učenici osnovnih i srednjih škola moći natjecati u kvizovima znanja HIGH FIVE, a bit će održano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Inteliber je uključen i u "Knjigodar", akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se preko natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Ono zbog čega će i ove godine mnogi pohrliti na Interliber su knjige po sniženim cijenama. Između ostalog, Priče za laku noć za male buntovnice, oba dijela, snižene su na 95 kuna.

Tu su i izdanja koja se mogu kupiti za tek pet kuna, a Interliber je idealna prilika i za opskrbiti se s povoljnim slikovnicama i bojankama za najmlađe. I oni najstriji sigurno će pronaći neko dugo željeno izdanje po nižoj cijeni od uobičajene.

Ako vam fali inspiracije što si priuštiti i čitati, možda vam pomogne preporuka knjiga koje čitamo.

Pročitajte i kada i kako odabrati najbolje knjige za djecu.  te poslušajte poruku spisateljice Mani Gotovac zašto bismo trebali čitati. (Hina/Ma.B.)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju