Možda znate sve o horoskopskom znaku bika, no jeste li upoznati s glavnim karakteristikama osoba kojima je podznak bik? Za razliku od vašeg Sunčeva znaka, koji je određen vašim rođendanom, vaš podznak određen je vremenom, točnije satom u kojem ste rođeni.

Bikom vlada planet ljubavi i ljepote, Venera, a podznak bika razumije da je izgled važan i uvijek se trudi izgledati što bolje. S obzirom na to da je bik fiksni znak, on ima tendenciju biti jako tvrdoglav. Osobe s podznakom bika možda djeluju hladno na prvu, no nemojte odmah od njih odustati. Jednostavno im treba vremena da vas puste u svoj intimni krug ljudi. 

Oni se prirodno ponašaju jako obrambeno kad su u pitanju njihovi najmiliji, a puno svojeg vremena posvećuju upravo prijateljima. Ako uđete u unutarnji krug bikova, možda ćete biti iznenađeni tajnama koje otkrijete o njima. 

Dok se bikov sestrinski znak škorpion smatra tajanstvenim, bik se zapravo u početku čini otvorenim, ali postaje sve tajanstveniji što ste mu se više približili. 

Od relativno mlade dobi bikovi znaju što žele od života. Bitno im je da se osjećaju dobro, a vrijeme žele provesti u spokojnom i lijepom okruženju. Podznak bika smatra da život ne mora biti previše kompliciran, no to ne znači da su dosadni.

Podznak bik - prijateljstvo

Prijateljstva s bikom znaju biti zeznuta. Teško je točno odrediti na čemu ste s njima kad vam ne kažu još sve o sebi. I u prijateljstvu je bik na početku zatvoren. Morate steći njihovo povjerenje i dobiti dopuštenje da dođete do njihova pravog "ja".

Moguće je ostati u prijateljstvu s bikom, a da nikada zapravo ne upoznate njegove najdublje osjećaje.

Ako ikada budete bliski prijatelj s bikom, velike su šanse da ćete se i kad ih upoznate do kraja i dalje osjećati da ih niste poznavali. Postoji ono nešto tajanstveno u njima – a to će vas privlačiti da uvijek želite znati više.

Podznak bik – ljubav

Bikovi su prilično tajnoviti sa svojim partnerima - što ne znači nužno da nešto skrivaju. Oni samo radije drže svoj privatni život privatnim. Dijeljenje njihovih najdubljih misli za njih može izazvati tjeskobu jer žele biti u stanju zadržati svoj šarm.

Ako ste dovoljno uporni, bik će vas naposljetku pustiti da mu se dovoljno približite i bolje ga upoznate. Samo ne očekujte da će vam odjednom ispričati sve svoje uspomene iz djetinjstva.

Bik će se radije usmjeriti na slušanje stječući više uvida u vašu pozadinu kako bi vas mogao bolje razumjeti. Unatoč njihovom rezerviranom i ponekad sramežljivom držanju, bikovi su izuzetno odani.

Kada su zaljubljeni, bikovi su jedni od najpažljivijih partnera, spremni da naprave sve za vas i da odu daleko izvan svoje zone udobnosti. Možda će se boriti da eksplicitno kažu koliko im je stalo, a može im biti teško otvoriti se o svojim osjećajima.

Potrebno im je vrijeme da se osjećaju sigurno u romantičnim vezama, a vjerojatno će im trebati vremena prije nego što vam dopuste da vidite koliko su ranjivi ispod površine.

Bik će se uvijek truditi biti šarmantan i romantičan. Oni se uvijek sjećaju važnih dana i značajnih detalja o vama.

Bik će možda izgledati neodlučno podijeliti sve svoje emocije odjednom, ali ne sumnjajte da su vam predani. 

Bikovi se kreću svojim tempom, a kad vam kažu da vas vole, to je zato što se upravo tako osjećaju. Uzlaznim znakom kojim vlada Venera, vođeni su ljubavlju i naklonošću.

Podznak bik - posao

Životna svrha bika je biti dio veće zajednice. Oni cijene suradnju s drugima, što je pomalo ironično jer su inače jako tvrdoglavi.

Ako ste u grupnom projektu s bikom, očekujte da će sve teći glatko, osim ako se netko pokuša ne složiti s njima.

Potaknut kontinuiranom željom za stvaranjem, bik ubire najviše koristi kad shvati kako primijeniti svoj rad na svoj svakodnevni život. Iako su otvoreni za slušanje novih prijedloga i eksperimentiranje, skloni su povratku svojim metodama, koje im imaju najviše smisla.

Slika nije dostupna Za moćan izgled i "wow" dojam: Koja boja najbolje pristaje horoskopskim znakovima?

Slika nije dostupna Horoskopski znakovi koji nisu ljubitelji proljeća

Kontinuirano tražeći ravnotežu na poslu, bik može postati vrlo zainteresiran za uredsku politiku; on nastoji razumjeti zašto se ljudi ponašaju na način na koji se ponašaju.

Ipak, oni ne samo da sjede i osuđuju - bikovi nemaju oklijevanja u osporavanju nečijeg načina rada ili pružanju savjeta onima za koje misle da bi im dobro došli. Oni samo žele da svi budu najbolji mogući "ja".

Na ovoj stranici možete izračunati svoj horoskopski podznak: www.astrosofa.com/horoscope/ascendant.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju