U lipnju 2020. godine 22-godišnja Mia Thomas i njezin dvije godine stariji dečko Jack Bradley kupili su svoju prvu nekretninu – stan u Derbyshireu u Engleskoj. Iako je stan došao s dijelom namještaja, riječ je bila o trošnim komadima staromodnog izgleda koji se nisu uklapali u njihov stil.

S obzirom da su željeli uštedjeti što su više mogli, odlučili su biti strpljivi i sve sami preurediti. U siječnju ove godine krenuli s poslom. Nakon predavanja na fakultetu i posla dolazili su kući i gletali, bojali, brusili, lijepili, bušili i radili sve ostale potrebne stvari.

U četiri mjeseca rada dramatično su promijenili izgled svojeg doma.

Ponosni smo na ono što smo dosad učinili i kako stvari napreduju, priznala je Mia Thomas za Jam Press. Rekla bih kako ja imam oko za dizajn, a Jack je majstor. Oboje smo odrasli u obiteljima gdje su Uradi sam projekti bili normalna stvar.

Najviše novca potrošili su za uređenje kuhinje jer su morali kupiti nove uređaje od štednjaka do hladnjaka, ali i ormariće za kuhinjske potrepštine. Sav su namještaj sami postavili, kao i pločice, a obavili su i sve soboslikarske radove.

U dnevnoj sobi uklonili su stare podove i postavili laminate, a poseban izazov bio je preurediti kupaonicu i izdvojenu prostoriju s toaletom te umivaonicom.

Slika nije dostupna Pet komada namještaja koje je dobro kupovati u second hand trgovinama

Iako je Jack Bradley student na fakultetu elektrotehnike te posjeduje određene vještine koje su se pokazale vrlo korisnima u ovom procesu – pogotovo u stvarima vezanima uz struju – ništa nije znao o vodovodnim instalacijama. Uz pomoć literature i informacija na internetu svladao je i to područje.

Kadu su u kupaonici zamijenili tušem, postavili su nove zahodske školjke, umivaonike i drugi kupaonski namještaj. U maloprodajnim lancima za kuću i vrt kupovali su potrepštine po akcijskim cijenama, a prostor su uredili i s vrlo jeftinom dekoracijama poput uokvirenih slika, biljaka i sličnih detalja.

Kada Miju iz Jam Pressa pitaju što bi poručila onima koji žele sami preurediti svoj dom, ona spremno odgovara:

Slika nije dostupna Predivan stan u potkrovlju koji će oduševiti ljubitelje spojene kuhinje i dnevne sobe

Ne podcjenjujte koliko će vam biti potrebno vremena i novca da nešto preuredite. Ovaj će proces progutati svo slobodno vrijeme, no na kraju će se sve isplatiti. Budite pripremljeni na neočekivane troškove za stvari o kojima uopće ne razmišljate poput čavli ili četki za bojanje.

Nemojte se bojati nešto napraviti zato što nije u trendu ili zato što se ne sviđa drugim ljudima. Na kraju dana ovo je vaš dom i važno je da ga uredite na način kako bi vi bili sretni i zadovoljni u njemu. Instagram i Pinterest je sveti gral za inspiraciju. Nemojte se bojati poslati poruku ljudima i pitati ih gdje su nešto nabavili.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju