Kuhinja je često srce doma, sigurno utočište iz kojeg se šire neodoljivi mirisi i toplina. Taj prostor u kojemu iskušavamo svoju kulinarsku kretivnost i sam može biti kreativan i zanimljiv.

Ono što je najviše na cijeni svakako su svestranost, praktičnost i multifunkcionalnost, ali uvijek ima prostora i za dekorativna poigravanja koja će vašoj kuhinji dati novi sjaj i učiniti da se u njoj osjećate još ugodnije.

Za vas smo izdvojili četiri zanimljiva trenda koja će dominirati uređenjem kuhinja u 2024. godini, a vi zavirite u našu galeriju, inspirirajte se i, tko zna, možda pronađete prijedlog koji vas navede na preuređenje najtoplije i najmirisnije prostorije doma.

Zemljane i tople boje

Bijele kuhinje više nisu poželjne, umjesto toga ljudi se sve više odlučuju za tople i zemljane palete boja koje umiruju osjetila. Od smeđe do tamnozelene ili narančaste, na vama je da odlučite koja će biti vaš adut. Ormarići od prirodnog drva također će se lijepo uklopiti u ovaj trend.

Topli zemljani tonovi veliki su hit Topli zemljani tonovi veliki su hit (Foto: Living4media)

Slojevita rasvjeta

Najpopularniji novitet vezan uz kuhinjsku rasvjetu odnosi se na slojevitost i stvaranje svestranog ambijenta. Integrirana rasvjeta ispod ormarića itekako je funkcionalna i potrebna, ali istovremeno dodaje i zanimljivu misterioznost prostoru jer se ne može tako lako shvatiti odakle dolazi svjetlost. Takva rasvjeta ujedno i naglašava teksturu vaših pločica i ističe kuhinjske elemente.

Slojevita skrivena rasvjeta Slojevita skrivena rasvjeta (Foto: Living4media)

Mramor

Prirodni materijali, poput mramora, veliki su hit su za pultove i podove. Iako je bijeli mramor pomalo rizičan materijal jer je osjetljiv na mrlje, taj se rizik isplati prihvatiti jer njegove žile izgledaju dojmljivo i prostoru daju dozu suptilne elegancije. Crni mramor još je bolji izbor jer se lakše održava, a neočekivan je, odvažan i predivan.

Mramor će dati posebnu notu vašoj kuhinji Mramor će dati posebnu notu vašoj kuhinji (Foto: Living4media)

Kameni zid

Kamene pozadine prije su se mogle vidjeti u modernijim, minimalističkim kuhinjama, a sada se vrlo lako mogu uklopiti i u one toplije uređene. Dat će prostoriji dojam spajanja s prirodom i osvježiti je na vrlo zanimljiv način. U paru sa zidnim policama izgledat će kao dio izložbenog prostora u nekoj modernoj galeriji i bez iznimke privlačiti poglede.

Kameni zid atraktivna je ideja Kameni zid atraktivna je ideja (Foto: Living4media)

15 fotografija zbog kojih ćete u dom poželjeti dodati boju 2024. godine Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru +12 Boja godine u interijeru

Topla i bogata: Boja koja će u 2024. biti veliki trend u uređenju interijera Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 11 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 7 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 4 +8 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 3

15 fotografija zbog kojih ćete razmisliti o staklenoj stijeni u kući ili stanu Staklena stijena u domu - 10 Staklena stijena u domu - 13 Staklena stijena u domu - 6 +12 Staklena stijena u domu - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju