Na prvu bi se reklo da su to nisu dvije iste kupaonice, ali jesu! Lijevo je kupaonica kako je izgledala prije, a desno nakon renovacije koja je koštala manje od 150 eura. Bez velikih troškova uspjelo je to Petri Bizik rodom iz Slavonije, koja već osmu godinu živi u Puli.

Galerija Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 10 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 4 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 3 +7 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu za manje od 150 eura

Živim u kući koja je bila bez duše, stara, sve unutra nespojivo i nefunkcionalno. Kako je u Istri velik problem sa stanovanjem, osobito u sezoni, često sam se selila sve dok nisam našla trajno rješenje. Ovdje sam već tri godine i odmah sam pri useljenju imala jasnu viziju kako ću samostalno preurediti sve prostorije, kaže Petra Bizik. Kako nije bila u mogućnosti za velikim financijskim izdacima, a željela je i što manje otpada, odlučila je potražiti povoljnija rješenja. Oduvijek je nešto kreativno radila i ideja joj nije nedostajalo.

Veseli me kada mogu od nečega zastarjelog napraviti nešto novo i lijepo! Krenula sam dio po dio, koliko sam stizala vremenski - stvarajući ugodan prostor za život, dodaje Petra. Uređenje kupaonice bilo je najzahtjevnije.

Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 5 'Za pod sam željela efekt drveta, a na zidu su zelene jungle tapete' (Foto: Privatne fotografije)

Pločice su bile stare, uzorak na njima, posebice podu, bio mi je nespojiv. Željela sam doživljaj oaze, nešto prirodno. Da ima zelenila, nešto opuštajuće, otkriva. U kupaonici je prvo prešmirglala pločice, nakon toga ih prebrisala sredstvom za uklanjanje kamenca te krenula nanositi prvi sloj primera. Kako je radove imala u ljetnim mjesecima, sve se relativno brzo sušilo. Nakon dva premaza primerom drugi je dan na red došla bijela mat bazna boja, odnosno dvokomponentni lak, koja se može pronaći u više od 10.000 nijansi.

Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 6 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu za manje od 150 eura (Foto: Privatne fotografije)

Za pod sam željela efekt drveta, najviše volim sonomu, odnosno bijeli hrast, pa sam tako pronašla samoljepljive folije. Da, dobro ste čuli! Na podu su folije koje se lako održavaju te se ne nimalo ne kližu, što je jedno od čestih pitanja, otkriva. Kako su pločice zabijelile kupaonicu, odlučila se na zelene jungle tapete. Na kraju je pri vrhu zalijepila lajsne od stiropora koje su dale totalno uredan završni efekt. U detalje je ubacivala još zelenila, primjerice okvirima iznad WC-a s natpisima koje je sama izradila.

Ogledalo s crnim okvirom, crni zastor na kadi i ostale crne sitnice kupaonici su dale poseban dašak elegancije i osobnosti.

Toliko mi se svidjela crna u detaljima da bih rado slavine i tuš u mat crnoj boji. Inox mi djeluje dosta hladan. Vrh plafona zabljesnuo je lusterom od konopa, izrađen na lopti, oduševljena je Petra, koju je kompletan makeover kupaonice, uključujući boju, tapete i pribor, stajao nešto manje od 150 eura. Nakon kupaonice preuredila je i pod u hodniku. Odlučila se za nježniju puderastu nijansu, koja je otvorila i produžila hodnik te se vrlo lijepo uklopila s bijelim detaljima.

Nažalost, puno toga nisam ni slikala prije i poslije. Ponekad me obuzme nalet inspiracije i radim odmah, dodaje sa smiješkom.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Cijelim prostorom beživotne kuće unijela sam toplinu i boje koje su mi dale posebno zadovoljstvo. Sada rado zovem prijatelje i obitelj na druženja. Oni koji me znaju uvijek se dive kako jedna žena to može sama, bez ruke muškarca i majstora. Pa eto, ja sam našla načina, zadovoljno govori. Ovoj Slavonki kupaonica će uvijek biti broj jedan u njezinoj kući u Puli.

Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 1 'Najljepše je uvečer upaliti svijeće i odmoriti u toploj kupki' (Foto: Privatne fotografije)

Najljepše je uvečer upaliti svijeće i odmoriti se u toploj kupki. Sad zaista imam svoju oazu. Bit će dvije godine od uređenja, a održavanje je jednostavno. Pošpricam sredstvom za čišćenje i isperem tušem. Boja je postojana, trpi vlagu i nema ljuštenja, a negdje sam pročitala da je garancija za takvu tehniku i do deset godina, govori Petra, koja se nada da će svojim primjerom ohrabriti mnoge kreativce.

Često se znamo šaliti na moj račun da nisam žena kojoj se kupuju pokloni za rođendan, već nešto korisno od alata. Zapravo, najviše me veseli poklon-bon u trgovini za opremanje doma jer ideja mi ne ponestaje, kaže Petra Bizik iz Pule.

Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 4 'Za pod sam željela efekt drveta, najviše volim sonomu, odnosno bijeli hrast, pa sam tako pronašla samoljepljive folije' (Foto: Privatne fotografije)

Nakon povratka iz Njemačke kupili su zapuštenu kuću u kojoj renovirana kupaonica izgleda fantastično Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 7 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 5 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 8 +4 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 1

Prelijepa kuća na otoku Braču u kojoj oduševljava ručno rađeni kameni umivaonik Prelijepo uređena kamena kuća na otoku Braču koja datira iz 17. stoljeća - 13 Prelijepo uređena kamena kuća na otoku Braču koja datira iz 17. stoljeća - 2 Prelijepo uređena kamena kuća na otoku Braču koja datira iz 17. stoljeća - 18 +13 Prelijepo uređena kamena kuća na otoku Braču koja datira iz 17. stoljeća - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju