Prijatelji života izvijestili su u petak da je pokrenuta peticija za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu, za što se bore još od 2005. godine, naglasivši da životinje treba spasiti od lanca koji im ograničava kretanje na svega nekoliko metara.

Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja velikom nacionalnom kampanjom 'Za Hrvatsku bez pasa na lancu' traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu, navodi se u priopćenju.

Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo, poručuju udruge za zaštitu životinja. Tri udruge, uz podršku svih udruga iz Mreže za zaštitu životinja, žele promjenu kojom bi spasili na tisuće životinja koje trenutno "robijaju" na lancu ili se još nisu ni rodile.

Slika nije dostupna Tajna je u dva sloga: Kako izabrati savršeno ime za psa?

Slika nije dostupna Još jedan dokaz koliko psi vole ugoditi vlasniku i imati njegovu pažnju

Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljima, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara, upozoravaju udruge.

Peticiju se može potpisati OVDJE. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju