Seks je odličan za naše psihofizičko zdravlje. Otklanja stres, jača imunitet, sagorijeva kalorije i čini nas sretnijima i zadovoljnijima. Međutim, u tim strastvenim aktivnostima pod plahtama važno je sačuvati samopoštovanje.

Na žensko uživanje u seksu utječe tako puno faktora. Evolucija, biologija, psihologija, odgoj i sredina u kojoj se nalazimo ograničavaju našu seksualnu slobodu. Samim time, jako malo žena uživa u seksu bez obaveza, a kad se i odluče na takav korak, nađu se u situacijama u kojima se njihovo zadovoljstvo zanemaruje.

U nastavku pročitajte koja to ponašanja u seksu zaslužuju crveni karton. Ako seks obilježe ovakva iskustva, s tom se osobom možda ne bismo trebale i dalje upuštati u intimne avanture.

1. Ismijavanje fantazija

Mašta je najbolji suradnik našeg seksualnog zadovoljstva i nju konstantno trebamo njegovati. Za potpuno seksualno iskustvo s partnerom trebamo podijeliti svoje želje i potrebe kako bi zadovoljstvo bilo kompletno. Ako, primjerice, kažete partneru da vas privlači igra uloga, a on vas zbog toga ismijava, znači da mu trebate pokazati crveni karton i okončati vaš (seksualni) odnos.

Evolucija, biologija, psihologija, odgoj i sredina u kojoj se nalazimo ograničavaju našu seksualnu slobodu.

2. Pažnja usmjerena samo na vlastito zadovoljstvo

Jeste li znali da gotovo 40 posto žena ne može doživjeti orgazam? Ova pomalo šokantna statistika može se pripisati biologiji i fizionomiji, ali i partnerovoj posvećenosti vašem zadovoljstvu. Ako primijetite da je on fokusiran samo na svoje zadovoljstvo, vrijeme je da to jasno i glasno kažete.

3. Neugodni komentari o vašem tijelu

Brojna su istraživanja pokazala da samopouzdani ljudi najviše uživaju u seksu. Ako se nađete u situaciji da partner javno izrazi nezadovoljstvo vašim izgledom, pod hitno biste trebali okončati druženje.

4. Neprihvaćanje povratne informacije

Primjerice, uživate s muškarcem kojega ste upoznali na nekoj dating aplikaciji. Iznenada on vas strastveno lupi po stražnjici, a vi mu jasno i glasno kažete da ne volite grubost pod plahtama. Međutim, on nastavlja i dalje…

Evidentno je da je ovo situacija koja zaslužuje momentalno isključenje.

5. Forsiranje vlastitih preferencija

Nastavno na prethodnu točku – ovo je jedna od češćih situacija koje zaslužuju crveni karton. Svatko od nas ima neki fetiš, odnosno seksualnu preferenciju koja odnose čini pikantnijima i zanimljivijima. Ako se te preferencije uspiju uskladiti – dobijemo savršeni seks. Ako partner ne prestaje predlagati aktivnosti koje se vama ne sviđaju, možda je vrijeme da okončate susret.

6. Uspoređivanje s drugim partnerima

Istraživanja su pokazala da oko 30 posto žena ne voli pružati oralni seks partneru, pa ćemo tu situaciju uzeti kao primjer. Ako ste otvoreno rekli partneru da ne volite pružati oralni seks, a on je zaključio da je to čudno jer su ga dosad sve žene zadovoljile i na taj način – možda je vrijeme da mu pokažete crveni karton i pronađete osobu koja će poštovati vaše granice.

Orgazam Zašto glumimo orgazam? Neugodnjak o kojem nerado govore žene (i muškarci)

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

7. Odbijanje sigurnog seksa

Muškarci i žene ne vole kondome. Međutim, u današnje vrijeme postoji bezbroj varijacija – od onih koji pojačavaju osjećaj preko ekstra tankih, sve do onih koji odgađaju vrhunac. Ako naiđete na muškarca koji jednostavno ne želi prakticirati siguran seks, vrijeme je da okončate druženje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju