Nekoliko mjeseci bez odlaska frizeru mnoge je navelo da dobro razmisle o svojoj boji kose.

S druge stane, stručnjaci za kosu iskoristili su vrijeme u izolaciji kako bi pogurali neke nove trendove koji su prirodniji i dugovječniji jer u karanteni mnogi su se borili s neželjenim izrastima. 

Jedan takav trend, namijenjen plavušama i svima onima koji žele prijeći u taj svijet, zove se "poništena plavuša". Radi se o smirenijem i prirodnijem tonu platinasto plave kose koji je idealan za ljetne dane.

Slika nije dostupna Čas posla, a rezultat sjajan: Sedam brzih (ljetnih) frizura koje svatko može napraviti

Slika nije dostupna Sedam dokaza da plavo obojena kosa (ne) izgleda bolje kad se vidi izrast

Za ovo ime, odnosno boju zaslužna je stručnjakinja za plavu kosu Harriet Muldoon, koja je rekla da je htjela stvoriti nešto što će omogućiti prirodnim tonovima kose da dođu na svoje.

Izgled je dijelom nadahnut i kosom popularne prijateljice Rachel Green. Željeli su, naime, da i plava kosa izgleda super zdravo.

Iscrtavanje obrva postao je dio make-up rutine Ocrtane, ali izgledom prirodne! Trikovi s kojima će i najrjeđe obrve postati istaknute

Kako je objasnila Muldoon, ova je boja prilika plavušama da prigrle zdravije, tamnije i prirodnije nijanse koje je često i lakše održavati. S druge strane, boja je savršena za one koji žele isprobati nešto novo a da promjena ne bude dramatična i trajna.

Ako vam se ova nijansa, koju možete vidjeti u nastavku, čini kao primamljiva opcija, najbitnije je da se konzultirate sa svojom frizerkom.

Ako vam ona da zeleno svjetlo, vrijeme je za ublažavanje, odnosno stvaranje nešto tamnijih nijansi na izbijeljenim dijelovima kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju