Podloga, baza ili primer za lice - kako god ga nazivali, radi se o čarobnom proizvodu iz kozmetičke torbice koji u rutini koristimo prije pudera kako bi izravnao i zagladio kožu, nakon čega puder na nju bolje sjeda i duže traje.

Galerija Primer je zadnji korak prije šminkanja Le Blanc de Chanel Multi Use Illuminating Base, 48 eura (362.41 kn) Catrice The Perfector Poreless Blur Primer, 39,90 kn +7 MAC Prep-Prime skin primer, 285 kn

Kao i mnoge druge proizvode, primere se bira prema tipu kože i nekim njegovim dodatnim prednostima. Tu su opcije koje dodatno hidriraju, smanjuju crvenilo, matiraju kožu...

U svakom slučaju, primer je proizvod koji je dobro imati u rutini ako si želite olakšati nanošenje šminke na lice. On je temeljni premaz koji vam pruža ujednačenu podlogu i osigurava da se šminka ne pomiče s mjesta.

Osim za lice, u ponudi postoje primeri koji su usmjereni na konkretne dijelove - tu su primeri za sjenilo, za usne, za trepavice.

U našoj galeriji mi smo se držali prve spomenute skupine i izdvojili deset primera za lice koji odrađuju svoj posao. Prilikom odabira najboljeg primera uzmite u obzir tip vaše kože. Ako imate suhu kožu, tražite hidracijske primere, a ako je vaša koža masna, birajte matirajuće opcije. Ako imate crvenu kožu ili hiperpigmentaciju, na tržištu su dostupni primeri koji pomažu u korekciji boje.

Puderi za setiranje matiraju prethodno nanesenu podlogu "Apsolutni dragulj": Prozirni puder koji šminku drži na mjestu, a žene mu dijele petice

Jednom kada odaberete najbolji primer za sebe, on postaje dio rutine koji nanosite nakon njege kože, a neposredno prije šminkanja. Kada ga nanesete, dajte mu malo vremena da se upije u kožu prije idućeg koraka.

Le Blanc de Chanel Multi Use Illuminating Base, 48 eura (362.41 kn) Le Blanc de Chanel Multi Use Illuminating Base, 48 eura (362.41 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Essence Prime+Studio hidratantni primer, 29,90 kn Essence Prime+Studio hidratantni primer, 29,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Benefit The POREfessional Hydrate mini Primer, 115 kn Benefit The POREfessional Hydrate mini Primer, 115 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju