Ako su sunce i visoke temperature u vama probudili želju za promjenom, jedna od tih promjena može biti i nova frizura. Promjena frizure jedan je od najjednostavnijih načina za osvježiti izgled, a bitno je samo da se prepustite u ruke stručnjaka i odaberete frizuru koja će najbolje odgovarati vašoj kosi i vašem stilu.

Svako godišnje doba sa sobom donese neke frizure koje se istaknu kao popularnije od drugih, a koje vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije. U nastavku smo izdvojili sedam frizura koje će se nositi ovog proljeća, a možda se baš među njima krije ona s kojom ćete ovih dana ušetati u frizerski salon.

1. Slojeviti bob

Popis popularnih frizura na kojem nema boba teško je zamisliti. Zato ovaj popis počinjemo upravo s bobom, i to slojevitim jer će slojevi obilježiti ovo proljeće u svijetu frizura. Oni su ti koji će popularnoj frizuri dodati novu dimenziju, pokretljivost i svestranost, pa ćete je moći stilizirati na puno različitih načina.

2. Tanke šiške

Šiške-zavjese ostaju popularne, ali ako želite biti u trendu, razmislite o tankim šiškama poput onih koje rado nosi Elizabeth Olsen. One dugoj, gustoj kosi daju nevjerojatnu mekoću i pokretljivost.

3. Moderni shag

Već neko vrijeme shag je opet slavan, a njegova moderna verzija bit će idealan izbor za proljeće. Ovo je još jedna frizura obilježena slojevima koju pomažu u stvaranju teksture. Odličan je odabir i za one koji žele prihvatiti svoju prirodnu teksturu. Funkcionira i na ravnoj i na kovrčavoj kosi.

4. Oštri undercut 

U jesen 2021. godine svoj povratak doživio je undercut, a njegova popularnost nastavlja se i ovog proljeća. Radi se o frizuri za one malo hrabrije i odvažnije koji se ne boje većih promjena, a sami odaberite koji dio kose ćete obrijati, sa strane ili straga.

Slika nije dostupna Za svačiji ukus: Sedam frizura kojima žene u tridesetima daju prednost

Undercut se može nositi s kratkom ili dugom kosom, a prije šišanja bitno je samo da budete u potpunosti sigurni u svoju odluku.

5. Duga slojevita kosa

Dodavanje slojeva duž kose eliminira težinu, osobito ako imate jako gustu kosu, a još jednom ćemo napomenuti da frizurama ovog proljeća dominiraju slojevi bez obzira na dužinu kose. Slojevito ošišana duga kosa lijepo izgleda valovita ili ravna.

6. Ultra kratka kosa

Kratka, slatka i stvorena za sve tipove kose - takva je ova frizura koja će biti izbor onih najhrabrijih. Jednom kada se ošišate, u fokusu će biti vaše lice, a imat ćete i frizuru koja nije zahtjevna kada je u pitanju održavanje. Ako želite frizuru koja je odmah nakon buđenja spremna za pokret, onda je to ova.

7. Leptir frizura

O ovoj frizuri već smo pisali kao o velikom proljetnom trendu, pa je svoje mjesto zaslužila i na ovom popisu.

Slika nije dostupna I duga kosa i lažni bob: "Leptir" frizura kao lepršavi proljetni trend

Frizura nastaje tako da se kosa na gornjem dijelu glave reže u kraćim slojevima, koji se zatim stapaju s dužim slojevima kako kosa pada. Ova frizura nije zahtjevna za održavanje, a omogućava vam da zadržite svoju duljinu, a pritom dodate volumen i uokvirite lice.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju