SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 3 jaja
- 18 dag šećera u prahu
- 18 dag oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 100 ml kokosova mlijeka
SASTOJCI ZA KREMU:
- 15 dag mascarponea (ili nekog krem sira po želji)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 10 dag šećera u prahu
- 5 dag kokosa
PRIPREMA:
1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Zagrijte kokosovo mlijeko, mora biti mlako ili sobne temperature za izradu biskvita. Pravokutni protvan malo premažite uljem, maslacem ili drugom masnoćom po želji i pospite s malo oštrog brašna.
2. U posudu za miksanje stavite bjelanjke. Miksajte malo dok se ne formira bijela smjesa i zatim malo-pomalo dodajte šećer i miksajte oko 5 minuta, dok snijeg ne postane vrlo čvrst, gust i sjajan. Zatim dodajte jedan po jedan žutanjak u smjesu i nakon svakog dobro promiksajte. Sada uzmite pjenjaču ili špatulu i ostatak pripreme završite ručno. U smjesu uspite prosijte polovicu brašna, lagano promiješajte pa dodajte polovicu kokosova mlijeka i opet promiješajte. Ponovite postupak s drugom polovicom brašna i mlijeka.
3. Ulijte smjesu u pripremljen protvan i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 25 – 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Kolač je gotov kada lijepo požuti po vrhu i kada se rubovi odvoje od kalupa. Ostavite kolač da se ohladi.
4. Iz slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Mascarpone dobro izmiksajte sa šećerom, a zatim u njega ručno umiješajte šlag. Na kraju dodajte kokos, sjedinite ga s ostatkom smjese, prelijte kremu preko ohlađenog kolača i poravnajte. Naposljetku po vrhu pospite cijeli kolač s još malo kokosa.
Dobar tek!