Tijekom cijele godine, a posebno u listopadu, mjesecu ružičaste vrpce, trebamo više promišljati o raku dojke. Osim što se trebamo zauzeti za sebe, trebamo i sve drage žene iz našega života poticati na jednostavne postupke koji mogu spasiti život.

Toga su svjesne i osobe iz hrvatskog javnog života koje su svoju popularnost iskoristile kako bi pozvale žene da svoje zdravlje stave na prvo mjesto i redovito obavljaju samopregled i mamografski pregled.

Među njima je i filmska, televizijska i kazališna glumica Bojana Gregorić Vejzović.

Drage dame, u vremenu kad komuniciramo slikama i fotografijama, pozivam vas da napravite onu najvažniju, a to je slika vaših grudi. Pozivam vas na samopregled i mamografski pregled jer rak dojke se može spriječiti ako se otkrije na vrijeme, poručila je Bojana.

Koji su faktori rizika, na koji način obavljati samopregled, koliko često raditi mamografiju s obzirom na životnu dob te mnoštvo drugih korisnih informacija o raku dojke možete pronaći u nastavku.

Martina Borovec i mama Ivanka Majčina borba s rakom: "Moja je mama željela život. Biti na mojoj promociji, praviti knedle, šetati nasipom s tatom i upoznati moju djecu" Maja Šuput Maja Šuput: "Drage moje, uzmite nekoliko trenutaka za sebe. Ne samo u listopadu, nego uvijek" Ružičasta vrpca Protiv raka dojke ranim otkrivanjem: Koliko često obavljati samopregled i u kojem dijelu ciklusa? Rak dojke Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju