Brojne osobe iz domaćeg javnog života iskoristile su svoju popularnost kako bi ukazale na važnost samopregleda i mamografije tijekom cijele godine, a posebno u listopadu, mjesecu ružičaste vrpce.

Među njima je i Maja Šuput, pjevačica, poduzetnica i majka koja je svjesna važnosti preventivnih postupaka koji doista mogu spasiti život. Njezinu poruku čitateljicama portala Zadovoljna.hr možete pročitati u nastavku.

Drage moje,

povodom mjeseca ružičaste vrpce, posvećenog povećanju svjesnosti o raku dojke, uzmite nekoliko trenutaka za sebe. Rak dojke najčešći je oblik raka kod žena, ali ako se otkrije u ranoj fazi, on može biti potpuno izlječiv.

Podsjetite ne samo sebe nego i svoje prijateljice, svoje bližnje, mamu, sestru na samopregled i na mamografiju. Učinite to za sebe, učinite to za zdravlje. Ali ne samo u listopadu – uvijek, poručila je Maja.

Prepozna li se rak dojke u ranoj fazi, oporavak je gotovo siguran, stoga trebamo zdravlje staviti na prvo mjesto i redovito obavljati jednostavne postupke koji mogu spasiti život. Osim što se trebamo zauzeti za sebe, trebamo i drage žene iz našeg života potaknuti da odgovorno pristupe tom potencijalnom zdravstvenom problemu.

Koji su faktori rizika, na koji način obavljati samopregled, koliko često raditi mamografiju s obzirom na životnu dob te mnoštvo drugih korisnih informacija o raku dojke možete pronaći u nastavku.

Rak dojke Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke Martina Borovec i mama Ivanka Majčina borba s rakom: "Moja je mama željela život. Biti na mojoj promociji, praviti knedle, šetati nasipom s tatom i upoznati moju djecu" Ružičasta vrpca Protiv raka dojke ranim otkrivanjem: Koliko često obavljati samopregled i u kojem dijelu ciklusa? Tajana Dorić "Prestanite biti ono zbog čega ste se razboljeli, nađite vrijeme za sebe i volite se"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju