Osim potpuno drugačijih bojica, dizajnerica Maja Mesić stvara unikatni namještaj, pa čak i torbe. Stare automobilske gume pretvara u originalne tepihe, koji svaki dan mogu dobiti drugačiji izgled. Njezini radovi obišli su cijeli svijet, a za svoj rad nagrađena je brojnim nagradama, između ostalih i prestižnom Red Dot

Potpuno novo ruho bojicama je udahnula Zagrepčanka Maja Mesić. Drugačije izgledaju, drugačije i crtaju. 'Kada bojaš običnom olovkom, ustvari imamo mnoštvo linija koje se slažu jedna uz drugu, dok s bojicom imamo i liniju i plohu', objasnila je Maja.

Za njezine bojice nije potrebno šiljilo, a oblikom kapljice prilagođene su djeci. 'Ovom olovkom se dijete ne može ogrepsti, ni ubosti', kazala je. Maja je na inovaciji radila četiri godine. Trud se isplatio - nagrađena je dizajnerskom nagradom Red Dot. 'Takvu smjesu imam samo ja, nema je nitko drugi. Ideja je bila da ne ostavlja tragove na rukama', kazala je Maja.

>> Knjiguljica: Svijet bajki i slikovnica za malene ljubitelje bajki

Koriste ih i profesionalni crtači, prodaju se u cijeloj zemlji, ali i izvan hrvatskih granica. 'Jedna pariška firma koja ima svoje proizvode i koja radi kao distributer je uzela moje bojice za male pariške butike', kazala je Maja.

I ostali proizvodi mlade dizajnerice obišli su svijet. Za tvrtke dizajnira unikatne vunene tepihe, a osmislila je i kako slaganjem reciklirane gume - svaki dan imati drugačiji ukras na podu.

>> 10 kućnih igara koje potiču djecu na kretanje

Osim dizajna, brine se o svemu - od proizvodnje do prodaje. Radno vrijeme i slobodni dani za nju su nepoznati. Najteže je, kaže, pobijediti kompliciranu birokraciju i nepovoljne poslovne uvjete. No, s Majinim talentom i upornošću - trud se isplatio. 'Radi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni dana u životu- to je stvarno istina', zaključila je Maja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju