Donje rublje spada u najdelikatnije odjevne komade. Kada su u pitanju gaćice, sve je jasno. One se peru nakon jednog nošenja.

Međutim, kada su u pitanju grudnjaci, tu priča postaje malo kompliciranija jer ih rijetko tko pere nakon jednog nošenja. Koliko iz zapravo možemo nositi prije nego što ih operemo? Odgovor na to vječno pitanje portal WWW odlučio je potražiti kod Debore Ramos, razvojne menadžerice brenda La Perla, koja s jednim od najpoznatijih svjetskih proizvođača donjeg rublja radi već 19 godina.

Grudnjake se obično može nositi dva puta prije nego što ih operemo. S obzirom na to da su oni u neposrednom kontaktu s kožom, trebamo što više voditi računa o njihovoj čistoći. Preporučaujem da uvijek imate tri ili četiri udobna grudnjaka u rotaciji, što znači da nikad nećete ostati bez čistog grudnjaka za nošenje.

Preporučujem i ručno pranje grudnjaka. Idealna je mlaka voda. Odabir temperature može biti problematičan. Ako je voda previše hladna, grudnjak se neće pravilno oprati. Ako je previše topla, riskirate oštećenja na materijalu. Razumijem da se ručno pranje može činiti kao zahtjevan posao, ali ako inzistirate na strojnom pranju, uvijek se pobrinite da bude zakopčan kako kopče ne bi oštetile materijal na grudnjaku ili pak druge komade koje perete. Najbolje je staviti grudnjak u zasebnu vrećicu za pranje, zaključila je Debora.

Grudnjake perem nakon...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju