Nabavka školskih knjiga za mnoge je stresan zadatak, ali zato bi utjehu mogli pronaći u šarenim sitnicama bez kojih niti jedna školska godina ne može započeti.

  Galerija Povratak u školu Školska torba, LIDL, 119 KN Vodene boje, LIDL, 19,99 KN +6 Pernica, LIDL, 44 KN

1. Školska torba

Ako ste u potrazi za školskom torbom, morate paziti na njezinu veličinu, težinu, ima li podstavljene naramenice i stražnju stranu. Sve te karakteristike utječu na udobnost, a na kraju i na zdravlje kralježnice. Najbolje bi bilo u kupovinu povesti svog mališana i na licu mjesta provjeriti odgovara li mu. Vašeg će mališana posebno uveseliti dizajn školske torbe, pa ne bi bilo loše odabrati prodavaonicu u kojoj postoji širi izbor.

2. Vodene boje

Na satu likovne kulture biti će nezaobilazan rekvizit. Vodene boje, osim na nastavi, mogu biti sjajan alat za hobije u kojima se možete zabaviti zajedno s djecom. U svakom slučaju, vodene boje sigurno će unijeti još više šarenila tijekom povratka u realnost.

Vodene boje Vodene boje Foto: LIDL

3. Pernica s priborom

Šarena pernica koja sadrži drvene bojice, flomastere, kemijske olovke, HB olovke, ravnalo, trokut, gumicu, šiljilo i raspored sati zapravo ima sve što je potrebno vašem mališanu. Kako bi dijete moglo biti u potpunosti odgovorno za svoje stvari, sigurno će mu pomoći pernica u koju stane sav potreban školski pribor. U ponudi su i pernice koje imaju pločicu s imenom pa u učionici ne bi trebalo biti problema na kraju dana, kada djeca moraju uredno složiti svoje stvari.

4. Kišobran

Tmurne i mokre dane sigurno će barem malo uljepšati šarenilo kišobrana. Boje imaju jak utjecaj na raspoloženje pa zašto ne bi vaše dijete bilo jedno od onih koji će nekom prolazniku uljepšati dan zanimljivim i jarkim dizajnom kišobrana.

5. Gel-olovke

Iako će ih na nastavi sigurno koristiti, klasične kemijske danas su već gotovo stvar prošlosti. U razvijanju kreativnosti sigurno će pomoći gel-olovke koje u cijelom spektru boja ostavljaju neonske i metalik nijanse. Mogu poslužiti kao odličan alat za organiziranje gradiva, kao i za podcrtavanje, ukrašavanje, pisanje i crtanje.

6. Šestar

Jedan je od osnovnih geometrijskih predmeta, a poslužit će i kao baza za izradu brojnih znanstvenih radova. Ako vač školarac još nije u fazi ''znanstvenika'', šestar će biti odlično pomagalo uz koje će se motoričke sposobnosti razvijati mnogo brže.

Šestar Šestar Foto: LIDL

7. Edukativne knjige

Primijetite li da vaš školarac nakon dolaska iz škole pokazuje dodatni interes za uvježbavanjem znanja, nije loše u blizni imati edukativne knjige. Postoji cijeli niz vježbenica iz različitih područja koje će na zabavan način dodatno zainteresirati dijete. Nikad ne znate, možda baš na taj način dijete otkrije svoj talent i krene u smjeru razvijanja karijere.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju