Španjolska tortilja
Španjolska tortilja (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Španjolska "tortilja": Brzi ručak za 20 kuna koji će oduševiti ljubitelje krumpira

15-04-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tražite recept za jednostavan, brz i zasitan ručak? Isprobajte takozvanu tortilju od krumpira, tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvijek ima u kuhinji.

Trebat će vam samo krumpir, jaja, malo masnoće i začina. Jednostavnije ne može, a okus je fantastičan. U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Španjolska tortilja - sastojci:

  • 4 srednja krumpira
  • 1 veća glavica luka
  • 4 jaja
  • 6 velikih žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Španjolska tortilja - priprema:

  1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte nasitno. Na tavi ugrijte 3 žlice maslinova ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.
  2. Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte. U tavu u kojoj ste pekli krumpir stavite 3 žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka.
  3. Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i izvadite tortilju. Njezina donja strana sada će biti gornja pa je vratite je u tavu kako biste zapekli i gornju. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

Dobar tek!

U nastavku pronađite još recepata za fini ručak.

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Pastirska pita s piletinom Ako volite kombinaciju piletine i pirea od krumpira, ovaj recept će vas oduševiti

Enchilade – zapečene tortilje Recept za prefine zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Pročitaj još
Pročitaj još