Španjolska tortilja
Španjolska tortilja (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Španjolska "tortilja": Brzi ručak za 20 kuna koji će oduševiti ljubitelje krumpira

15-04-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tražite recept za jednostavan, brz i zasitan ručak? Isprobajte takozvanu tortilju od krumpira, tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvijek ima u kuhinji.

Trebat će vam samo krumpir, jaja, malo masnoće i začina. Jednostavnije ne može, a okus je fantastičan. U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Španjolska tortilja - sastojci:

  • 4 srednja krumpira
  • 1 veća glavica luka
  • 4 jaja
  • 6 velikih žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Španjolska tortilja - priprema:

  1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte nasitno. Na tavi ugrijte 3 žlice maslinova ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.
  2. Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte. U tavu u kojoj ste pekli krumpir stavite 3 žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka.
  3. Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i izvadite tortilju. Njezina donja strana sada će biti gornja pa je vratite je u tavu kako biste zapekli i gornju. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

Dobar tek!

U nastavku pronađite još recepata za fini ručak.

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Pastirska pita s piletinom Ako volite kombinaciju piletine i pirea od krumpira, ovaj recept će vas oduševiti

Enchilade – zapečene tortilje Recept za prefine zapečene tortilje punjene piletinom i sirom