Trebat će vam samo krumpir, jaja, malo masnoće i začina. Jednostavnije ne može, a okus je fantastičan. U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu.
Španjolska tortilja - sastojci:
- 4 srednja krumpira
- 1 veća glavica luka
- 4 jaja
- 6 velikih žlica maslinova ulja
- sol i papar
Španjolska tortilja - priprema:
- Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte nasitno. Na tavi ugrijte 3 žlice maslinova ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.
- Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte. U tavu u kojoj ste pekli krumpir stavite 3 žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka.
- Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i izvadite tortilju. Njezina donja strana sada će biti gornja pa je vratite je u tavu kako biste zapekli i gornju. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.
Dobar tek!
U nastavku pronađite još recepata za fini ručak.