Volite okidati selfije, nabavili ste i štap za još bolje fotografije? Onda svakako trebate biti upoznati s pravilima kojih biste se trebali pridržavati kod slikanja selfija

Kada snimate selfie trebali biste se pridržavati idućih 8 pravila:

1. Ako je na slici koju snimate još netko osim vas, provjerite pristaje li druga osoba na fotografiranje. Dajte joj do znanja što planirate i pridržavajte se toga. Nemojte stavljati postove bez njezina odobrenja.

Volite okidati selfije, nabavili ste i štap za još bolje fotografije? Onda svakako trebate biti upoznati s pravilima kojih biste se trebali pridržavati kod slikanja selfija

2. Sigurnost mora biti na prvome mjestu - nikad ne snimajte selfie u situaciji koja može ugroziti vaše ili tuđe zdravlje i život. Ne snimajte na mjestima gdje možete pasti, dok vozite automobil i u sličnim situacijama kada zbog nepažnje možete nastradati.

3. Mislite da će selfie koji namjeravate snimiti biti baš smiješan? Razmislite što će o tome misliti drugi. Nikad ne snimajte selfie u prostorima gdje ljudi trebaju intimnost, npr. u javnom zahodu.

4. Imajte poštovanja! Ako se nalazite u muzeju holokausta, malo je reći da je neprimjereno snimati selfie u takvom prostoru. Selfieje svakako treba izbjegavati na groblju, u crkvi, u bolnici...

5. Pokažite ljubaznost i obzirnost. Ako naiđete na prosjaka na ulici, snimka na kojoj se on vidi neće biti nimalo cool nego ćete ga tako uvrijediti. Ili, pridržite vrata majci koja se bori s malim djetetom i paketima, umjesto da joj zakrčite prolaz snimajući selfie.

6. U hitnim slučajevima pružite pomoć, a ne fotografiju. Ako ste svjedok nesreće, pozovite hitne službe i ostanite uz osobu. Snimati možete samo ako time kasnije možete pomoći da se točno ustanovi što se dogodilo. Nikad ne postavljajte slike tragedija na društvene mreže!

7. Ne objavljujte intimne fotografije, jer ako vama baš i nije neugodno, mnogima drugima jest. Foto egzibicionizam nekima je zabavan, ali nema nikakvog razloga da ga dijelite s ostatkom svijeta.

8. Ne pretjerujte sa selfiejima na društvenim mrežama. Umjesto da objavljujete stotine fotografija o tome kako ste proveli dan, radije odaberite jednu, ali vrijednu fotku koja može biti zanimljiva i zabavna na pozitivan način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju