Jaja su nezaobilazan dio uskrsne tradicije, a osim što ih vjernici nose na blagoslov i blaguju kao prvo jelo na ovaj veliki blagdan, jaja se uoči Uskrsa ukrašavaju raznim tehnikama i postaju najljepši ukras blagdanskog doma.

Galerija Pisanice naših čitateljica Pisanice naših čitateljica Pisanice naših čitateljica +27 Pisanice naših čitateljica

Ukrašena jaja, odnosno pisanice, znaju izgledati kao prava mala umjetnička djela, a ovu rečenicu potvrdile ste nam i vi, naše čitateljice.

Pisanice naših čitateljica Pisanice naših čitateljica (Foto: Anita Petrovic/Facebook)

U subotu smo vas pitali da s nama podijelite fotografije svojih uskrsnih pisanica, a onda ste nam stvorile probleme. Naime, htjeli smo sa svima podijeliti divne rezultate vašeg rada, ali bilo je toliko pisanica da je zadatak odabira najljepših postao gotovo pa nemoguća misija.

Podsjetile ste nas na razne tehnike ukrašavanja i izmamile nam osmijeh na lice svojom domišljatošću i kreativnošću.

Zašto je zec postao simbol Uskrsa? Uskrs i zec Ružičasti Uskrs Ideje za uskrsno uređenje doma +9 Zec kao uskrsna dekoracija

Bez da previše dužimo, sada vas opet šaljemo na početak teksta gdje možete zaviriti u galeriju u kojoj smo izdvojili samo mali dio predivnih pisanica koje ste podijelile s nama, a sve one koje se nisu našle u galeriji pogledajte na našoj Facebook stranici, u komentarima ispod objave u nastavku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju