Uređenju kuhinje mnogi pridaju posebnu pažnju, naročito ako se kuhinja radi po mjeri. U tom slučaju dizajneri interijera mogu dati razne savjete kako da se kuhinja što bolje uklopi u prostor i bude funkcionalna, a nešto imaju reći i kada je riječ o predmetima koje nikad ne bi držali u kuhinji, a koji se često ondje nađu.

 

1. Kuhinjski elementi loše kvalitete

To se posebno odnosi na kuhinje rađene po mjeri, gdje treba pripaziti da šarke vrata ormarića i klizači za ladice budu kvalitetni, i tu se ne bi smjelo štedjeti. Svaki dan ih se puno puta otvara i zatvara te su šarke i ladice koje se zatvaraju polagano i meko vrijedne ulaganja. A nema ništa gore od vrata ormarića koja nisu ravna zbog loše kvalitete šarki.

Učinite si uslugu i maknite suvišne magnete, dječje crteže i fotografije s hladnjaka

2. Nedovoljno velik radni pult

Dovoljno velik radni pult ključan je za funkcionalnu kuhinju, stoga kod uređenja kuhinje svakako planirajte dovoljno prostora za pripremu hrane. Ako u kuhinji ima mjesta, možete staviti i samostojeći otok. Dodatan radni prostor može se dobiti i ako pospremite neke uređaje, kuhinjska pomagala i predmete koji zauzimaju prostor, a koje možete staviti i negdje drugdje.

3. Hladnjak koji nije u ravnini s dubinom kuhinjskog pulta

Kada hladnjak nije u ravnini s kuhinjskim pultom, to jednostavno izgleda čudno i neskladno, slažu se dizajneri interijera. Stoga pri biranju kuhinje dobro pazite na dubinu pulta, a pravu dubinu možete postići i ugradnjom manjih kuhinjskih aparata, poput mikrovalne pećnice, ako je to moguće.

4. Previše magneta, crteža i fotografija na hladnjaku

Vizualni nered okidač je za stres. Učinite si uslugu i maknite suvišne magnete, dječje crteže i fotografije s hladnjaka. Ako su vam sentimentalna uspomena, lijepo ih negdje pohranite, pospremite ili uokvirite kako bi izgledali uredno i lijepo.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

I kupaonica kao u fensi hotelu: Savršeno uređena mala kuhinja s otokom u jednom zagrebačkom stanu Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 7 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 4 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 1 +13 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 6

5. Vidljive kante za smeće

Ako vam dizajn kuhinje to dozvoljava, kantu za smeće držite u ormariću. Ali ako mora biti vani, vodite računa o tome da kanta ima poklopac i da nije potpuno neugledna. Automatska kanta za smeće koja se otvara bez dodira može biti sjajan način za rješavanje tog problema, savjetuju dizajneri interijera.

6. Čudni mirisi

Nije predmet, ali itekako može narušiti dojam lijepo uređene kuhinje. Užeglih mirisa koji dolaze tko zna odakle trebate se riješiti. Primjerice, starih spužvica za suđe i ustajalih mirisa u kanti za smeće lako se riješiti i o tome se redovito treba voditi računa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju